VREME PREOKRETA UZ MISTIČNE RITUALE: Evo šta se slavi u domu Elene Karaman Karić (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

neobično

VREME PREOKRETA UZ MISTIČNE RITUALE: Evo šta se slavi u domu Elene Karaman Karić (FOTO)

Stars -

U domu Elene Karaman obeležen je početak novog godišnjeg doba, zimska kratkodnevnica. Najkraći dan u godini. Dizajnerka enterijera, čiji način života mnoge intrigira javnost jer nije baš konvencionalan, otkrila je brojnim pratiocima na Instagramu kako je taj ritual izgledao i koliko joj znači.

Elena Karaman
foto: Printskrin/Instagram

Diskretno svetlo sveća obasjavalo je trpezu na kojoj se našlo cveće, kolači, vino, nekoliko posebnih tanjira za posebne, odabrane goste... „Slavljenje solsticija“, napisala je Elena na engleskom uz fotografiju, a potom objasnila o čemu se radi.

- Vreme preokreta. Zimski solsticij, Alban Artan, Božić... Vreme kada je Boginja ponovo okrenula Točak godine i vratila ga na početnu tačku. Vreme za istraživanje lepote tišine i tame, i za obeležavanje stvaranja Univerzuma. Obeležavanje rođenja Solarnog logosa iz još uvek tihe utrobe stvaranja.

Elena Karaman
foto: Printskrin/Instagram

- Vreme je za unutrašnju refleksiju i fokusiranje. Jer ono na šta se fokusiramo, u tom dubokom i mračnom kazanu želja, širi se sa predstojećim rođenjem svetlosti dok se Točak godine okreće iza smrti, prema novom životu.

- Dok prolazimo kroz taj porođajni kanal, veoma je važno da prepoznamo naše kolektivno jedinstvo i odgovornost da sanjamo o boljem svetu – napisala je Elena, u skladu sa svojom životnom filozofijom, a na kraju ostavila i snažnu poruku:

- Moja molitva za kolektivno polje dok plešem kroz ovaj portal glasi: neka svetlost saosećanja obasja naše misli i dela, kako bismo bili u miru sa sobom i jedni sa drugima. Aho!

Kurir.rs/Hello

Bonus video:

00:37

OKRENULA JE OVO NAOPAKO I ZAKAČILA NA PLAFON: Elena Karaman Karić svoj dom nazvala SVETIM, a evo šta sada RADI! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track