JELENA TOMAŠEVIĆ OGOLILA DUŠU NA BOŽIĆ! Pevačica priznala u kakvim je odnosima sa SUPRUGOM, a evo i gde će obeležiti PRAZNIK
Foto: Printscreen Instagram

lepo

JELENA TOMAŠEVIĆ OGOLILA DUŠU NA BOŽIĆ! Pevačica priznala u kakvim je odnosima sa SUPRUGOM, a evo i gde će obeležiti PRAZNIK

Stars -

Jelena Tomašević, otkrila je kako njeni najbliži i ona provode Božić. Za njenu porodicu, ovaj praznik podrazumeva posebno zajedništvo i tradicionalne običaje.

Jelena Tomašević
foto: Printscreen Premijera - Vikend specijal

Liturgija, priprema česnice i traženje novčića unutar nje predstavljaju važan deo njihove proslave. Jelena ističe da je ovo za nju i njenu porodicu prilika da se okupe i proslave zajedno, baš kao u njeno detinjstvo.

Jedan od najzanimljivijih običaja koji Jelena ističe jeste traženje novčića u česnici. Ona poverava da je obično ona ta koja ima najviše sreće prilikom izvlačenja novčića, ali ponekad to zadovoljstvo pripadne i njenoj ćerki Nini ili suprugu Ivanu.

Jelena Tomašević
foto: Printscreen Premijera - Vikend specijal

Ovaj običaj predstavlja poseban trenutak za njihovu porodicu, a Jelena ističe da je to nešto što ih svake godine iznova raduje.

Ko obično izvuče novčić?

- Mislim da sam ja prošle ili pretprošle godine izvukla. Nekad Nina, nekad Ivan, ali uglavnom ja imam najviše sreće sa ti novčićima.

Ćerka Nina je već odrasla, da li to znači da nema više pijukanja ispod stola?

- Nema (smeh), nema više pijukanja ali svakako se i ona druži sa svojim drugaricama za vreme Božića i sa našom porodicom. Zapravo, ili odemo u Kragujevac, ili u Užice i budemo sa našima da proslavimo ovaj divan praznik - rekla je Jelena

Jelena Tomašević
foto: Kurir televizija

Jelena ističe da i danas aktivno učestvuje u očuvanju srpske tradicionalne muzike, koju izvodi na svojim koncertima. Kroz izmenjene aranžmane, ona uspeva da održi vezu sa svojim detinjstvom i tradicijom koja je za nju veoma važna.

Kurir.rs/ Grand / preneo/N.K.

00:09

Milca Dabović čestita Božić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja