NAJVEĆI HIT 90-IH NASTAO U TROLEJBUSU, SNIMLJENA NA KASETOFONU Dr Igi otkrio tajnu čuvene pesme OČI BOJE DUGE, njoj je posvećena
Foto: Printscreen/Ami Dži šou

NAJVEĆI HIT 90-IH NASTAO U TROLEJBUSU, SNIMLJENA NA KASETOFONU Dr Igi otkrio tajnu čuvene pesme OČI BOJE DUGE, njoj je posvećena

Stars -

Pevač Igor Todorović, poznatiji kao Doktor Iggy, devedesetih je harao domaćom scenom, i zarađivao ogromne sume novca. Njegova pesma "Oči boje duge", prema mišljenju mnogih, obeležila je muzičku scenu devedesetih i Doktor Igija lansirala među zvezde.

Ovaj muzičar i dalje snima pesme i nastupa, doduše manjim intenzitetom nego ranije, ali kaže da mu i dan danas često traže da izvede pesmu "Oči boje duge". Prošlo je skoro 30 godina otkako je ova numera objavljena, a Doktor Igi otkrio je jednom prilikom kako je ona nastala i kome je posvećena.

doktor igi
foto: Printscreen

- Pesma je nastala slučajno. Naš kompozitor je u trolejbusu video neku devojku, svidela mu se i počeo je da zvižduće neku melodiju, došao je kući i majci rekao da ćuti da bi snimio to na kasetofonu. Posle je to prepakovao u kompjuteru. Tako je nastala ta melodija. Kad smo snimili to u studiju i ja i producent smo odmah osetili da će biti veliki hit, ali da će biti baš toliki mega hit i toliko vremena trajati, to niko nije mogao da pretpostavi - rekao je Igi jednom prilikom u emisiji "Ami Dži šou".

- Ja sam je kasnije posvetio jednoj drugoj devojci tek kad sam je otpevao, zna ona ko je to, to je najbitnije - ispričao je Dr Igi nedavno u podkastu "Tutor up".

Bonus video:

00:17

BEŽIIII, UBIĆU DETE! Voditeljka Pinka umalo da pregazi mališana sankama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track