BORA ČORBA OTKRIO TAJNU! Zbog čega su Mile Kitić i Džej završili u njegovoj pesmi, šokiraćete se za koje narodnjake je radio
Foto: Aleksandra Ignjatović

BORA ČORBA OTKRIO TAJNU! Zbog čega su Mile Kitić i Džej završili u njegovoj pesmi, šokiraćete se za koje narodnjake je radio

Stars -

Roker Bora Đorđević autor je gotovo svih hitova Riblje čorbe, ali i dosta pesama za izvođače narodne muzike, a ne samo što im je pisao pesme već je neke od folkera i opevao u numeri „Gastarbajterska pesma 2“ s kraja 90-ih.

Koncert, YU Grupa, Bora Đorđević, Bora Čorba, Riblja čorba
foto: Damir Dervišagić

Jedan od stihova glasi „Peva hitić Mile Kitić i naravno Džej“, a Bora je sada objasnio kako je dobio inspiraciju za ovu temu.

-Svi smo išli napolje da zaradimo koju kintu, i onda sam samo nabrajao koga sam video na aerodromu. Vrlo lepo raspoloženi i obučeni smo odlazili petkom, a vraćali se izgužvani nedeljom, a ko je imao sreće ponedeljkom – ispričao je Bora, koji je priznao da u početku nije želeo da se potpisuje ispod svojih pesama koje je prodavao folkerima.

Mile Kitić
foto: Nemanja Nikolić

- Pa dobro, to je bilo logično. Bilo mi je malo truba. Ali posle sam shvatio da su to ipak kvalitetni, dobri tekstovi – dodao je Bora.

Među brojnim hitovima i čuvene gradske pesme „Stani malo kafanski sviraču“ Bora je radio i numere za velikane koji su i sami pisali pesme, poput legendarnog Predraga Živkovića Tozovca.

Nada Topčagić
foto: Printscreen TV Pink

-Pisao sam „Preskočiću tarabu i jarak“, za Tozovca „Vodeničarevu kći“. Pa ima jedna za Nadu Topčagić „Evo moga bekrije“. Ima jedna i za Izvorinku Blam (Izvorinka Milošević), nemam pojma kako se zove nisu to bili velii hitovi – izdvojio je Bora nekoliko numera.

Kurir/Grand/Preneo: I.L.

Bonus video:

03:02

Đorđe David pres konferencija povodom nesrećnog slučaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track