SKANDAL ISPRED HRAMA SV. SAVE! Adam Adaktar IZVRGNUO RUGLU najveću srpsku bogomolju! Oglasila se i SPC, vernici zgroženi! (VIDEO)
Foto: Screenshot TikTok

"TO JE BOGOHULJENJE!"

SKANDAL ISPRED HRAMA SV. SAVE! Adam Adaktar IZVRGNUO RUGLU najveću srpsku bogomolju! Oglasila se i SPC, vernici zgroženi! (VIDEO)

Stars -

Adam Adaktar još jednom je šokirao javnost svojim ponašanjem!

Ovog puta, samozvani "bog obrva", kako je sam sebe prozvao, otišao je korak dalje, pa je ruglu izvrgnuo jednu od najvećih srpskih hrišćanskih bogomolja - Hram Svetog Save na Vračaru.

Adam Adaktar
foto: Screenshot TikTok

Kao što se može videti i na njegovoj zvaničnoj Tiktok stranici, Adam je doneo carski tron na plato ispred Hrama, gde u opisu snimka piše da je "stigao tron u Hram".

Za neupućene, u pravoslavnim crkvama zaista i postoji tron, koji se nalazi sa desne strane u blizini amvona, kao i u samom oltaru (najsvetijem delu crkve). Inače, carski tron služi da za vreme bogosluženja u njemu stoji ili sedi episkop, te je svaki pokušaj predstavljanja sebe u tom smislu, krajnje degutantno.

Sa snimka se može zaključiti da je u pitanju bilo neko Adaktarovo snimanje ili fotografisanje, ali se takođe mogu primetiti i pogledi šokiranih prolaznika kojima nije bilo jasno o čemu se radi.

Kako saznajemo od izvora sa lica mesta, nekoliko vernika koji su u tom trenutku izlazili iz bogomolje, hteli su da pozovu i policiju, duboko uznemireni scenom kojom su zatekli ispred bogomolje.

Jedan od sveštenika iz Hrama i sam je bio zgrožen snimkom koji smo mu pokazali, pa je prokomentarisao ovu nebivalu i nepriličnu scenu.

- Lično sam zgrožen i šokiran ovom nepriličnom scenom. Ne znam ko je dotična osoba, ali ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje. Ovako nešto još nisam video, a decenijama sam sveštenik. Skandal. Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena - rekao nam je on.

Adam Adaktar
foto: Screenshot TikTok

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:33:00

SCENIRANJE 26.03.2023. MILAN MILOSEVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track