2 DOKTORATA, PSIHOLOG, DIREKTORKA I ČLANICA MENSE! Cvetu Majtanović pamtimo iz IDOLA, napustila muziku i promenila ŽIVOT IZ KORENA
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

naučnica

2 DOKTORATA, PSIHOLOG, DIREKTORKA I ČLANICA MENSE! Cvetu Majtanović pamtimo iz IDOLA, napustila muziku i promenila ŽIVOT IZ KORENA

Stars -

Pobednica muzičkog takmičenja "Idol" Cveta Majtanović je svojim glasom 2003. godine, dok se takmičila, oduševila Srbiju, ali i region. Njoj su tada predviđali veliki uspeh na estradi, međutim ubrzo se povukla sa javne scene i posvetila potpuno drugom zanimanju.

Kako saznajemo, Cveta je od tada svoj život promenila za 180 stepeni. Bavljenje muzikom joj je davna prošlost, a danas se u potpunosti posvetila nauci, pa se može pohvaliti sa čak dva doktorata, kao i direktorskim mestom u dva preduzeća. Trenutno živi u Italiji.

Cveta Majtanović
foto: Printscreen/Youtube

- Cveta je pre svega veliki intelektualac, iako joj je nekoliko godina muzika bila prioritet u životu. Nakon što se povukla iz javnog života, ona se u potpunosti posvetila nauci i ličnom usavršavanju. Baš je nedavno govorila na jednoj međunarodnoj konferenciji, gde je bila jedna od najcenjenijih govornika. Danas je ona direktorka održivog razvoja u dva inovativna italijanska preduzeća. Jedna od tih kompanija se bavi cirkularnom ekonomijom i upravljanjem industrijskim otpadom, a druga se bavi pitanjem obnovom materijala - priča naš sagovornik i nastavlja da nabraja ostala Cvetina dostignuća:

- Majtanovićeva je i član Upravnog odbora jedne od najvećih svetskih inicijativa za korporativnu održivost, mentor Fonda za inovacionu delatnost, honorarni savetnik, kao i povremeni predavač na Univerzitetu u Trentu i mentor u labaratoriji za razvoj startap preduzeća. Inače, ne znam da li se zna, ali je Cveta po obrazovanju psiholog i industrijski inženjer sa dvostrukim doktoratom iz informatike. Ovo su sve impresivna dostignuća, ali to ne treba ništa da čudi, s obzirom da je inspiraciju za tako raznovrsne aktivnosti dobila i podstaknuta međunarodnim okruženjem zemalja u kojima je živela, poput Poljske, Švajcarske, Španije i Republike Južne Afrike - dodao je on.

Cveta Majtanović
foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

Bivša pobednica prvog "Idola" je i članica Mense, a slobodno vreme provodi uživajući u ekstremnim sportovima i umetnosti.

Podsetimo, pobeda u ovom takmičenju nije jedini Cvetin veliki uspeh u muzici. Ona se tad izdvojila i neobičnim imidžom, a posle trijumfa u "Idolu" objavila je veoma uspešan singl "Nisam ista", koji je u našoj zemlji bio proglašen i za hit godine. Majtanovićeva je još jednom okušala sreću u muzici i to na još jednom muzičkom takmicenju. Bilo je to 2008. godine na "Beoviziji", kada je zauzela visoku petu poziciju.

Cveta Majtanović
foto: Pritnscreen Instagram

U jednom od poslednjih intervjua koje je Cveta dala medijima, na pitanje da li se ponovo prijavila na neko muzičko takmičenje, imala je samo jedan odgovor.

- Nedavno sam naišla na Fejsbuk status u kom se jedna osoba pohvalila svojim dosadašnjim učešćima: "3K DUR", "Beovizija", "Operacija Trijumf", "Prvi glas Srbije", "X faktor", pitajući se šta je sledeće. Moja prva reakcija bila je: "A da odustaneš?" To je ujedno i moj komentar po pitanju toga - odlučna je tada bila Cveta.

Cveta Majtanović
foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:28:58

SCENIRANJE 04.06.2023. DRAGANA KATIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track