"MAMINA FAMILIJA NOSI STARO AUSTRIJSKO PREZIME I PLAVU KRV" Jellena o poreklu, korenima i tome od koga je dobila dar za pevanje
Foto: Zorana Jevtić

pevačica nikad iskrenija o porodici

"MAMINA FAMILIJA NOSI STARO AUSTRIJSKO PREZIME I PLAVU KRV" Jellena o poreklu, korenima i tome od koga je dobila dar za pevanje

Stars -

Pevačica Jelena Lalović poznatija kao Jellena, karijeru je počela krajem devedesetih godina u Koktel bendu. Nekoliko godina kasnije odlučila je da nastavi solo karijeru koju je obeležilo nekoliko hitova, ali i popularni duet sa čuvenim Kemalom Montenom "Tebi je lako".

Jelena Lalović Jellena
foto: Zorana Jevtić

Malo ko zna od koga je Jelena zapravo nasledila talenat.

- Od majke, ali i prababe Jelene, Vrščanke koja je pevala u horu kod Mokranjca. Po njoj sam i dobila ime, a izgleda i glas. Druga prabaka po mami je iz Niša. A ritam imam na tatu, i on lepo peva - ispričala je Jellena u velikoj ispovesti za Kurir, gde je pojasnila i poreklo svoje porodice.

Tata Danilo u Sarajevu
Tata Danilo u Sarajevufoto: Privatna arhiva

- Tata Danilo, Dača, rođen je 1944. na Jahorini. Nekad smo se prezivali Knežević i poreklom smo iz Crne Gore. To mi je sličnost s pevačem Knezom, ha-ha-ha! Deda je baku pokupio u Foči i na konju ju je odneo na Jahorinu. Kasnije su se preselili u Bijeljinu i tamo su neki potomci ostali do danas. Imali su devetoro dece, ali živa su samo trojica braće, jedan je u Sarajevu, drugi u Dobanovcima i tata u Beogradu. Sve tetke i ostali stričevi su, nažalost, pomrli. Lepo je što danas imam braću i sestre i u Novom Sadu, Banjaluci, Pančevu, Sarajevu... Porodica nam je velika, u ono vreme, prava Titova. Jer, Tito je bio kum svima koji su imali više od petoro dece - kazala je pevačica.

Sa tatom i kumicom Bojanom
Sa tatom i kumicom Bojanom foto: Privatna arhiva

To što je muzičku školu kasnije zamenila studijama na DIF-u takođe nije slučajno

- Tata je odmah posle studija u Sarajevu, gde je završio DIF, došao u Inđiju, a potom i u Beograd. Radio je kao profesor fizičkog na Akademiji 28, gde je bila škola, a posle prešao na Stari DIF i tu ostao do penzije. Mama Nataša je bila zaljubljena u nekog Dalmatinca, ali tog leta na Korčuli naišao je moj tata, i praveći stoj na rukama, i to na steni, potpuno ju je - osvojio malo šarlatanski, difovski - pa je ostavila tog Dalmatinca i krenula za njim.

Jelena Lalović Jellena
foto: Zorana Jevtić

Zanimlivo je da Jellenina porodica vuče korene iz skoro cele nekadašnje velike Jugoslavije.

- Mamina familija je iz Gorskog Kotara. Nose staro austrijsko prezime Štefanac i plavu krv još iz Austrije i Slovenije. Kasnije su došli u Beograd, gde su rođeni i deda i mama. Zanimljivo je da je prababa s mamine strane imala kuću u centru Bijeljine, dok su očevi bili u selu Gojsovac pored grada. To nisu znali kad su se upoznali, ali kad bismo im kasnije išli u posetu, uglavnom sam boravila u gradu, jer mama nije volela da odlazim na selo kod tatinih. A ja sam volela. I danas imam tamo pet duluma svoje zemlje - ispričala je Jellena za Kurir.

Bonus video:

04:16

KADA BI POSLALI MARIJU ŠERIFOVIĆ I MOLITVU OPET BI POBEDILI NA EVROVIZIJI! Pevačica: To je jedna od naših poslednjih pesmetina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track