"POPIO SAM SAVU I DUNAV I 2 MORAVE" Poznati ogrezli u alkohol: Pogled na mrtvačnicu mu je bio znak, ona pijana zaspala na groblju!
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Nenad Kostić

porok

"POPIO SAM SAVU I DUNAV I 2 MORAVE" Poznati ogrezli u alkohol: Pogled na mrtvačnicu mu je bio znak, ona pijana zaspala na groblju!

Stars -

Ulazak u estradni svet sa sobom nosi brojne stvari. Neke lepe, ali i neke koje znaju da povuku u ponor. Brojne poznate ličnosti su ogrezle u poroke, neki su to priznali, najpre sebi, pa su uspeli da se oslobode zavisti od istih. Alkohol je najčešći porok za koji posegnu.

Ima onih koji su zbog boemskog načina života dotakli dno, ali je veliki broj onih koji su uspeli da se odreknu žestine, pa godinama nisu okusili ni kap. Neki su o svojoj borbi s alkoholizmom i javno pričali.

Milić Vukašinović
foto: Printscreen

Jedan od njih je i roker Milić Vukašinović, koji je pričao o periodu kada je morao da ode na lečenje, jer je to bio jedini način da se ozlobodi alkohola. On živi bez žestine već 18 godina, a u toj borbi mu je najviše pomogao estradni menadžer Raka Marić, koji mu je platio lečenje 20.000 evra.

Frontmen Riblje čorbe,Bora Đorđević, dva puta je bio na lečenju.

- Prvi put sam prestao da pijem 2000. godine kada sam imao ozbiljnih problema sa zdravljem. Jedan pogled na mrtvačnicu na intenzivnoj nezi Kliničkog centra bio je dovoljan da shvatim neke stvari. Devet godina ga nisam konzumirao, ali onda sam ponovo počeo. Popio sam Dunav, Savu i obe Morave, prestao sam ponovo pre sedam meseci i želim da ostanem pri tome - ispričao je Bora u jednom intervjuu za magazin Story 2016. godine.

Novica Urošević
foto: Printskrin

Legendarni hit-mejker Novica Urošević, preminuo je 2009. godine. Stvorio je brojne narodnjačke zvezde, a među estradom je zvan Ujka Nole. I on je voleo alkohol, ali i kocku. Za njega se pričalo da je propio i prokockao sve što je zaradio, nakon čega je rekao "zbogom" alkoholu.

Miroslav Ilić, koncert
foto: Nemanja Nikolić

I Miroslav Ilić je bez ustezanja pričao o danima kada je bio sklon piću.

- Sve do 1989. godine sedeo sam s društvom po kafanama, pio i lomio čaše. Loše sam podnosio alkohol i kad bih se otreznio, shvatio bih da mi se ne sviđa kako sam se ponašao. Jednog jutra sam se probudio, stao ispred slavske ikone Svetog Đorda prekrstio se i rekao: "Budalo jedna, nećeš više da piješ." Tako je i bilo, presekao sam to kao makazama - pričao je legendarni pevač.

Mitar Mirić
foto: Petar Aleksić

I njegov kolega Mitar Mirić je javno pričao o poroku i da je posle doživljene saobraćajne nesreće rekao da je dosta.

- Prestao sam, zapravo, da pijem posle jednog udesa 2005. Tada sam se zapio na nekoliko mesta, bio sam u Brčkom, krenuo sam nazad i dogodio se udes. Na svu sreću bio sam sam na putu, nije niko išao u susret, pa je izbegnuta veća tragedija - rekao je ranije Mitar Mirić u emisiji "Pečat u vremenu".

Sinan Sakić
foto: Dragana Udovičić

Sinan Sakić preminuo je 2018. godine posle višemesečni bolesti. Pred njegov poslednji koncert na "Tašmajdanu" on je otkrio da se nekoliko godina ranije odrekao alkohola u enormnim količinama.

- Nisam se lečio, samo sam ostavio piće. Koliko god popio, uvek mi je bilo malo. Shvatio sam da to nigde ne vodi, sem u moju propast. Nisam ja ni bio težak, niti su drugi osećali posledice moga pića jer nisam agresivan. Ne volim da se svađam. Ipak, shvatio sam da sam prevršio meru i da sebi činim zlo što toliko pijem. I ostavio sam. Samo sam odgurnuo flašu i to je to. Isto tako sam prekinuo i sa kockom. Sve je u karakteru. Sad, kada je prošlo malo vremena, popijem po koju čašu, ali sa merom. Jedini porok koga se ne mogu odreći su cigarete - pričao je Sinan samo godinu dana pre nego što je preminuo.

Džej Ramadanovski
foto: Dragana Udovičić

I pokojni Džej Ramadanovski je iskreno govorio o problemu sa alkoholom.

- Pokušavam da se rešim alkohola, svi znaju da imam problem sa tim. Doktor mi je zabranio da pijem, jer bih mogao da umrem, ali ću radije umreti nego se odreći pića. Izbacio sam viski, koji najviše volim, ali ne mogu bez alkohola. Dnevno popijem tri-četiri rakije, ili dve flašice vina. Jednom sam pokušao da ostavim alkohol, kratko je trajalo. Ni ćerke ne vole da me vide sa čašicom, ali ceo život sam radio i pio, stvorila se navika koju ne mogu da izbacim - govorio je Džej.

Vesna Zmijanac
foto: Damir Devišagić

Vesna Zmijanac je takođe javno priznala da je sklona piću.

- Znala sam da odem na groblje na Bukulji, tamo sednem na grob neke babe i popijem po devet čokanjčića rakije, a onda me uhvati san. Verujte mi, nema ništa tužnije od pijane žene. I sama sam sklona tom poroku, za koji opravdanja nema, niti ga tražim. Tužno je kada žena svoj jad i očaj blaži alkoholom - priznala je svojevremeno pevačica.

Tihomir Stanić, Tika Stanić
foto: Vladimir Šporčić

I među glumcima ima onih koji su uspeli da se reše ovog poroka. Tihomir Stanić je stao pred kamere i sve ispričao o svojoj borbi, a priznao je i da je znao u toku dana da popije čak dve litre alkohola.

Danica Maksimović
foto: ATA images

Glumica Danica Maksimović se izlečila od poroka.

- Pobeda najveća je to što sam pobedila porok. Ja sam ponosna, postala sam misionar, prosto takva sam, eto. I ponosna sam na to, i moja doktorka, ukućani, prijatelji, a to je, retko ko to uspe, u bilo kom poroku - rekla je jednom prilikom u emisiji "Sve u svemu" i dodala:

- Negde oko osam meseci, kad si disciplinovan, a ja sam disciplinovana i sve je prošlo u redu. Ja sam samo htela da radim, da to prođe uz rad. Ništa ja to ustanove, ja to ništa, da se ja nešto polivam. Ja sve znam da ja imam problem, samo mi treba mala pomoć. I tako je i bilo. Vrlo brzo sam se ja izborila i evo 30 godina sam ja svoj na svome, na suvo.

Peđa Jovanović
foto: Nemanja Nikolić

I mlađe generacije sa estrade imaju problem s alkoholom. Pevač Peđa Jovanović prošle godine je ispričao da se opijao, ali da je to za njega ostalo u prošlosti.

- Problem sa alkoholom je svakako jedna tema koja je ogromna i pričam javno o tome. Imao sa problem za koji sam u jednom momentu mislio da ne mogu sam da se izborim sa njim. Mislio sam da mi je potrebna stručna pomoć, ali sam ipak uspeo sam. Jednostavno sam preko noći rekao da neću više da konzumiram alkohol. Sa ove tačke gledišta, samo je bilo teško to što sam dugo odlagao. Kao samo ovo veče još da se opustim i to tako ide u nedogled i tako je duže trajalo. Shvatio sam da mi to ne treba, kako sam to rešio, moja karijera ide uzlaznom putanjom, nema više onih mamurluka, ne boli me glava. Ne grize me savest gde sam bio i šta sam radio, ne postoji otrov više u organizmu koji me je kočio - ispričao je Peđa.

Marko Stojković, MC Stojan
foto: Printscreen/Instagram

Poslednji koji je javno priznao da je ostavio alkohol je MC Stojan. On je pre nekoliko meseci objavio fotografiju kako je izgledao dok je konzumirao žestinu i kako je izgledao dva meseca od kada je prestao da pije.

- Alkohol mi je pružio mnoge nezaboravne trenutke kojih se ne sećam. Zato sam odlučio da ga eliminišem iz svog života - napisao je on na Instagramu.

Željko Vasić
foto: Privatna Arhiva

Željko Vasić je takođe ispričao da je mnogo pio, ali da se toga oslobodio.

- Čuo sam svakakve čaršijske priče, koje nisu dospele do medija. Bio sam i homosekualac i narkoman, ma svašta sam bio. Jedino od toga što je istina je da sam u jednom momentu mnogo pio. To je bio jedini moj problem u životu. Tad sam već živeo sa svojom suprugom, koja mi je tada bila devojka. To što sam ja pio nije nas remetilo. Dešavalo se noću, kada radim. Ne znam zašto sam pio, valjda da bih mogao sve to da podnesem, kad je krenuo fitilj da mi se smanjuje ' rekao je svojevremeno za Unu i dodao:

- Ne možeš trezan da trpiš pijane ljude. Jednostavno ne možeš! Moraš i ti malo da popiješ, a onda se pređe granica. Suštinski to nije dobro uticalo na mene. Nisam se dobro osećao - priznao je Željko Vasić i otkrio zahvaljujući rečima kog glumca se oslobodio poroka.

- Samo se desilo. Imao sam priliku da upoznam Dragana Nikolića u jednom restoranu. Slučajno je bilo, drugu se porodila sestra i on je seo sa nama. On nije pio, a pošto sam ja slušao neke njegove intervjue gde je pričao da je pušio pet pakli cigareta dnevno, pitam ga: "Dragane, vi ne pušite?", mi smo svi za stolom pušili, on kaže da je pušio sto cigareta dnevno. Tada sam ga pitao kako je ostavio, a on mi kaže: "Ne znam, jedno jutro sam se probudio i rekao ne mogu više" - prisetio se pop pevač.

Bonus video:

04:02

Emir Lapsus izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track