SAD JE ŠTETA 30.000 €, A OVO NIJE PRVI PUT DA GORI POGON! Dečko Jovane Jeremić pre 27 meseci u požaru izgubio više od 2.000.000 €!
Foto: Printscreen

SAD JE ŠTETA 30.000 €, A OVO NIJE PRVI PUT DA GORI POGON! Dečko Jovane Jeremić pre 27 meseci u požaru izgubio više od 2.000.000 €!

Stars -

Poogon Dragana Stankovića kod Grocke goreo je prošle noći, a kako prenose mediji uzrok je eksplozija plinske boce, dok je materijalna šteta oko 30.000 evra.

Međutim, ovo nažalost nije prvi put da se Draganu zapalio objekat od 1.000 kvadratnih metara.

Pre nešto više od dve godine, u decembru 2021. godine, Stanković je doživeo milionsku štetu, kada mu se u toku noći u Grockoj zapalio objekat od 1.000 kvadratnih metara zbog kotlarnice. On se tada oglasio za medije posle požara u fabrici, u kojoj je zaposleno u tom trenutku bilo čak 700 zaposlenih.

- Požar je krenuo od kotlarnice, pa se širio na dokumentaciju, i više nisu mogli da se bore sa stihijom vatrenom, odnosno nije bilo izlaza da se to ugasi i reši. Vatrogasci su stigli u rekordnom vremenu i ovom prilikom bih pohvalio naše heroje koji rade težak posao. Kad čovek ovako nešto doživi, tek tada vidi. Znači svaka im čast na svemu - rekao je on tim povodom.

- Zaposleno je oko 700 ljudi, mi koliko sutra moramo da nastavimo proizvodnju, da proces teče dalje. Materijalna šteta, prema mojoj prvoj proceni, je između dva i po i tri miliona evra. Nisam siguran da li smo osigurani, moram da proverim sa finansijskim direktorom - rekao je Dragan tada za Novu, koji je inače sa tadašnjom suprugom pokrenuo biznis.

Meštani su tada o Stankoviću imali samo reči hvale, te su isticali da je "veliki dobrotvor".

Jovana Jeremić
foto: Privatna arhiva

Naime, Dragan je vlasnik lanca poznatih pekara, a rodom je iz Grocke, tačnije iz Begaljice gde je pre dve decenije započeo svoj unosan biznis.

- Pre 12 godina počeli smo kao mala zanatska radnja, mala pekara u Begaljici, kod Grocke. Video sam perspektivu u pekarstvu i kako smo zarađivali, tako smo se postepeno i širili, ulažući svoja sredstva. Na samom startu je bilo puno posla, ali smo naporno radili i to nam je omogućilo da dostignemo sadašnju veličinu - ispričao je Dragan 2014. godine za "Nira press".

Jovana Jeremić
foto: Pritnscreen Youtube

On je sa suprugom osnovao firmu i posao počeo 2002. godine i to baš na rođendan mlađeg sina Mihajla - 14. aprila. Tada je ispečen prvi hleb i tako je nastala mala porodična firma koja je krenula sa desetak zaposlenih.

Podsetimo, uzrok požara koji se dogodio prošle noći je bila eksplozija plinske boce, a nakon ovih informacija iz "AS Braća Stanković" oglasili su si zvaničnim saopštenjem u kojem su potvrdili napisano.

kurir.rs/telegraf/preneo I.L.

Bonus video:

01:06

Jovana Jeremić dečku peva na uvce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track