"TRESNULA ME JE U OČI, A LEKARI NISU IMALI OBJAŠNJENJE" Vedrana Rudan jedno vreme ostala BEZ VIDA: Tek kad si slep naslućuješ...
Foto: YouTube/ADRIA TV Montenegro

"Tresnula me je u oči, A LEKARI NISU IMALI OBJAŠNJENJE"

"TRESNULA ME JE U OČI, A LEKARI NISU IMALI OBJAŠNJENJE" Vedrana Rudan jedno vreme ostala BEZ VIDA: Tek kad si slep naslućuješ...

Stars -

Književica Vedrana Rudan na svom sajtu pre nekoliko godina objavila da se suočila sa zdravstvenim problemima, te da je izgubila vid.

- Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa.

- Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali…Imam problem sa gledanjem u mobilni, TV ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netfliks, surfovati... - napisala je Vedrana tada na svom sajtu, pa nastavila:

Vedrana Rudan
foto: Printscreen

- Legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo moje drugo stanje nemaju objašnjenje. Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina slepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike. Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Rej Čarls pitaj Boga.

- Čudno je kako se čovek na sve privikne. Preporučeno mi je da čim više šetam i gledam u daljinu, što se tako bitno tamo događa niko mi ne govori. Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bih trebala mobilni zameniti psom.

- Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep - završila je Vedrana u svom javnosti tada.

kurir.rs/blic/preneo I.L.

Bonus video:

06:06

EKSKLUZIVNI INTERVJU S VEDRANOM RUDAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track