BOJANA NIJE BILA SAMO VODITELJKA, RADILA JE U MINISTARSTVU: 3 godine bila na ovoj poziciji: Biti žena je teško, predrasude su veće
Foto: Printscreen Facebook

bila obrazovana

BOJANA NIJE BILA SAMO VODITELJKA, RADILA JE U MINISTARSTVU: 3 godine bila na ovoj poziciji: Biti žena je teško, predrasude su veće

Stars -

Voditeljka Bojana Janković pronađena je mrtva 19. aprila u svom stanu, u 46. godini. Njeno telo pronađeno je oko 19 časova i poslato je na obdukciju.

Ova lepa i šarmantna plavuša se proslavila kao voditeljka Pinkove kultne emisije "City", nakon čega se povukla sa malih ekrana. Svojevremeno se i vraćala svojoj prvoj ljubavi televiziji, a ovako je govorila o svom poslu.

Bojana Janković
foto: Prinitscreen

- Povratak novinarstvu, mojoj ljubavi na prvom mestu, pa tek onda profesiji, nije slučajno. To je posledica ogromne želje da radim ono što me najviše ispunjava, što me čini srećnom i profesionalno mi predstavlja izazov - rekla je tada Bojana, pa otkrila koliko je ženi teško da se dokaže na medijskom nebu:

- Težinu određuje način na koji želiš da se dokažeš. Ukoliko ti je važno da se samo pojaviš, to danas možeš učiniti lako, na bezbroj načina. Svako danas može da skrene pažnju na sebe. Ukoliko izabereš drugi put koji podrazumeva znanje, upornost i pristojnost, logično da je teže. Mediji danas traže jeftinu i brzu atrakciju, ali uvek na kraju opstaju i ostaju prave vrednosti i kvalitet. Biti žena je teško gde god se nalazili, u Srbiji ili bilo gde na svetu. Predrasude su veće, a samim tim se nameće i veća potreba za dokazivanjem.

Bojana je tri godine radila kao savetnik za evropske integracije u Ministarstvu energetike, zaštite životne sredine i prostornog planiranja, a tada je otkrila kako su političari gledali na nju kao voditeljku.

Bojana Nikolić
foto: Printscreen Facebook

- Kao i na sve druge koji rade u Vladi. Ono što svakoga od nas može da izdvoji jeste odnos ka poslu koji treba da bude na najvišem mogućem nivou, a ja smatram da sam upravo tako radila svoj posao.

Bojan je govorila i o svom obrazovanju:

- Prvo sam završila specijalističke studije iz ove oblasti na Fakultetu političkih nauka, a zatim master. Upravo mi je zakazana odbrana master rada, a tema koju branim je “Odnos medija i terorizma”.

Bojana je bila 15 godina u braku sa članom "Beogradskog sindikata" Ognjenom Jankovićem.

Kurir/Telegraf/Preneo: I.L.

Bonus video:

00:11

Sahrana Slađane Milošević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track