RAMŠTAJN ZBOG INDIRE TUŽIO SAŠU POPOVIĆA ZA KRAĐU! Sinoć na Ušću pevali pesmu za koju su tražili 45.000 €, a dobili mnogo manje
Foto: Petar Aleksić, Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Nenad Kostić

RAMŠTAJN ZBOG INDIRE TUŽIO SAŠU POPOVIĆA ZA KRAĐU! Sinoć na Ušću pevali pesmu za koju su tražili 45.000 €, a dobili mnogo manje

Stars -

Jedan od najpoznatijih bendova na svetu Ramštajn održao je sinoć prvi od dva spektakularna koncerta u Beogradu u okviru svoje velike Evropa Stadion turneje 2024, a večeras će održati i drugi koncert.

UŠĆE, Ramštajn, Koncert, Koncert Ramštajna
foto: Petar Aleksić

Malo ko zna da su ova megapopularna grupa svojevremeno tužila Sašu Popovića, u doba kada je bio vlasnik "Grand" produkcije.

Naime, Goran Ratković Rale pre više od dve decenije radio je kompletan album za Indriru Radićevu, a na njemu se našla i pesma "Preko". Album je snimljen i izdat 2002. za "Grand produkciju", čiji je direktor i tada bio Saša Popović. Sve je bilo u najboljem redu dok na adresu "Granda" nije stigla tužba od poznatog svetskog benda Ramštajn.

Goran Ratković Rale, Indira Radić
foto: Damir Dervisagic, Nenad Kostić

Saši u početku ništa nije bilo jasno. Međutim, kada je video šta piše u tužbi i da je plava koverta stigla zbog albuma Indire Radić, Popović je ostao šokiran. Brzo je pozvao kompozitora i krenuo da viče na njega zašto on nije bio obavešten da pesma nije original, navodi izvor Kurira. Mi smo stupili u kontakt s Ratkovićem i zamolili ga da se priseti te situacije i otkrije šta se tačno dešavalo tada.

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - pričao je Rale i dodao:

Saša Popović
foto: Nemanja Nikolić

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim."

Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - rekao je kompozitor ranije za Kurir.

Spektakularni nastupi

Ramštajn ima impresivne scenske nastupe i neverovatne pirotehničke efekte, pa se očekuje da i u srpskoj prestonici bend po nastupu potroši oko 265 galona specijalnog benzina (više od 1200 litara), što je samo deo onoga što ovaj spektakl čini nezaboravnim.

UŠĆE, Ramštajn, Koncert, Koncert Ramštajna
foto: Petar Aleksić

Neverovatan je i podatak da najviši plamenovi idu do 20 metara u visinu, a da njihova temperatura dostiže i 600 stepeni!

Bonus video:

00:09

Koncert Ramštajna, fanovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track