2 SPRATA, 4 SOBE, PROSTRAN SALON! Vila iz 18. veka od 2 MILIONA € u Perastu raj Saše Matića, u njoj je on napisao LJUBAVNU PESMU
Foto: Printscreen, Damir Dervišagić

2 SPRATA, 4 SOBE, PROSTRAN SALON! Vila iz 18. veka od 2 MILIONA € u Perastu raj Saše Matića, u njoj je on napisao LJUBAVNU PESMU

Stars -

Saša Matić poseduje veoma vrednu nekretninu u Crnoj Gori, a u pitanju je vila iz 18. veka, koja se nalazi tik uz more, a procenjena je na dva miliona evra. Ono što je posebno zanimljivo jeste da se u ovoj vili leti odmarao Petar Petrović Njegoš i to kao gost porodice Balović, u čijem je vlasništvu bila tada ova kuća.

Perast, Kuća Saše Matića
foto: Printscreen/Vijest

- Ja volim da odem u Perast i meni je tamo super, samo što ove godine nekako imam malo vremena. Veruj mi da je juče trebalo da idem na dva dana baš tamo u vilu, međutim, to se sve izjalovilo - rekao je Saša, pa priznao da mu je čast, te da se oseća bitnim kada boravi u istim prostorijama gde je jedan od najvećih srpskih pesnika i filozofa provodio slobodno vreme.

Perast, Kuća Saše Matića
foto: Printscreen/Vijest

- Znate da je tamo gde ja letujem nekada letovao Njegoš. Sad, kad odem tamo, kao da on letuje, otprilike se tako osećam. Ja se uvek osećam moćno i to je jedan od uslova da se osećam kako treba. Ne volim tamo da idem stalno, najlepše mi je u septembru, nekako je to moje vreme za pravi odmor. Tada je tamo najlepše.

Perast, Kuća Saše Matića
foto: Printscreen/Vijest

Saša je rekao da je počeo redovno da trenira, te da mu prija kada se, kako on kaže, malo muči.

- Iskreno da ti kažem, sada dok pričamo čekam prijatelja, trenera, da dođe da trčimo i znojimo se, da se malo više mučim. Počeo sam s tim treningom i moram ti reći da mi baš prija.

U njoj je Njegoš napisao ljubavnu pesmu

Najzanimljiviji detalj koji se tiče njegove vikendice na moru jeste taj što se u njoj nekada odmarao i Petar Petrović Njegoš, u tadašnjoj palati Balovića. Još jedan bitan podatak, možda ne i slučajan, jeste to da je Sašina vila u Perastu bila mesto gde je Njegoš napisao svoju jedinu ljubavnu pesmu “Paris i Helena” ili “Noć skuplja vijeka” 1844. godine.

Petar Petrović Njegoš, Perast, Kuća Saše Matića, Saša Matić
foto: Printscreen, Printscreen/Vijest, Damir Dervišagić

Kamena kuća u kojoj pevač danas uživa u Crnoj Gori sa porodicom sazidana je još u 18. veku i nalazi se na samoj obali. Kuća ima dva sprata i četiri sobe, kao i prostrani salon, a pored ulaza i dalje stoji tabla koja potvrđuje da je tu nekada boravio vladika.

kurir.rs/republika/preneo I.L.

Bonus video:

01:46

Saša Matić napunio halu u Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track