Kokan Mladenović: Atelje mi je važniji od funkcije!

Podneo ostavku

Kokan Mladenović: Atelje mi je važniji od funkcije!

Stars -
Upravnik Ateljea 212 sam sebi dao otkaz i time prekinuo agoniju zbog zahteva glumaca za njegovu smenu

Gotovo je.Upravnik pozorišta Atelje 212 Kokan Mladenović podneo je juče ostavku i o tome obavestio osnivača Skupštinu Grada Beograda i gradonačelnika.- Nakon pet meseci nesuglasica koje su blokirale rad ove kuće, želim da promovišem sistem tržišta, nemanja stalnog angažmana i samom sebi uručujem otkaz. Atelje 212 mi je važniji od funkcije. Ovim svojim primerom i izlaskom na tržište biću prvi koji će dokazati da svi mi koji želimo da radimo i imamo šta da ponudimo, imamo i šansu. Ne bojim se za sebe. Neke mračne tajne Ateljea su i da je Miru Trailović, koja je osnovala ovu pozorišnu kuću i bila njen dugogodišnji direktor, umetnički ansambl isterao na brutalan način, tako što su joj lične stvari bile izbacivane iz kancelarije - kazao je Mladenović uoči 56. godišnjice ove institucije kulture, koja će biti obeležena 12. novembra predstavom „Pošto pašteta“ i dodelom nagrada.On je istakao da će doći na svečanost i da će se te večeri oprostiti od članova Ateljea. U svom obraćanju dodao je da se „zalaže za teatar koji će biti otvoren kao model funkcionisanja, u kojem od portira do upravnika neće biti stalno zaposlenih“ i da u Beogradu postoji 300 mladih glumaca i drugih pozorišnih radnika željnih angažmana.Mladenović, koji je na čelu Ateljea 212 bio od 1. jula 2009. godine, izneo je i podatke da su za vreme njegovog mandata izvedene 23 premijere, koje su dobile 78 domaćih i inostranih nagrada, a gledalo ih je 320.000 ljudi. Za njegovu smenu poslednjih meseci zalagalo se 25 od 33 glumaca zaposlenih u tom teatru.

Gorica Popović
Gorica Popović

Gorica Popović: Veoma sam srećna

Gorica Popović, glumica Ateljea 212 i član Upravnog odbora te kuće, iskazala je veliko zadovoljstvo zbog Kokanove ostavke.- Veoma sam srećna. Bilo je vreme da se agonija razreši. Vladala je loša atmosfera, glumci nisu razgovarali s upravnikom. Sad smo spremni da radimo i više i bolje samo da vratimo Atelje na stazu slave - naglasila je Gorica.
Ivana Dimić
Ivana Dimić

Ivana Dimić će biti novi upravnik

Umetnički ansambl Ateljea 212 poslao je predlog Skupštini Grada da se za novog upravnika postavi Ivana Dimić (55), dramaturg Narodnog pozorišta. Ona je nekad bila dramaturg Ateljea 212, kao i dečjeg pozorišta „Boško Buha“, a ujedno je i pisac i prevodilac. Bila je pomoćnik ministra kulture za stvaralaštvo i kulturnu industriju u vreme kada je ministar bio Voja Brajović.

Igor Brakus
Igor Brakus

Odlazi i Igor Brakus

Ostavku je podneo i Igor Brakus, direktor marketinga Ateljea 212.- Doživeo sam da mi se pojedini glumci ne javljaju na ulici, već da okreću glavu na drugu stranu. U ovoj kući su izbile podele ko je za, a ko protiv Kokana. Nagradu kao najbolji direktor marketinga dobio sam i dok je Svetozar Cvetković bio upravnik, toliko o tome ko je čiji čovek i koliko se ceni nečiji rad i zalaganje. Strašno je u svemu tome što glumci nijednom rečju nisu spomenuli koliko toga dobrog smo uradili za ove tri godine - rekao je Brakus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track