13 u trci za Prvi glas Srbije

Tesno do kraja

13 u trci za Prvi glas Srbije

Stars -
Mirna Dimitrijević i Nevena Božović oduševile su žiri i obe su prošle u sledeću rundu

Velika borba druge polufinalne večeri Prvog glasa Srbije. Muzički šou je u subotu dobio prvih šest finalista, a veče kasnije u duelima za ulazak u top 12 ušlo je još sedam takmičara, umesto šest.

Žirijska trojka je uz pomoć svojih kolega, Kikija Lesendrića, Maje Sar i grupe Beauty Queens pripremala takmičare. Svi polufinalni parovi dobili su pesme koje im, po Vladovom, Aleksandrinom i Maretovom mišljenju, "leže", pa su je tako prvi duel bio uz hit Halida Bešlića "Miljacka", a pevali su ga Dejan Krstović Medo i Marko Ribić. Medo u ovoj pesmi bio svoj na svome, pa je on prošao dalje.

Sledeće su nastupile Saša Dimitrijević i Sara Jovanović iz grupe Aleksandre Radović, uz pesmu "Domino" Džesi Džej. Devojke su se odlično snašle, a Vlado je posebne komplimente dodelio Sari koja je "i stilom i izvođenjem bila na najvišem nivou do sada", a Aleksandrina odluka je bila da u finale ide Sara Jovanović.

Anđela Stojadinović i Vesna Pavlović iz grupe Vlada Georgieva pevale su Zanin hit "Dodirni mi kolena". Njihov mentor je rekao da su bile mnogo bolje nego u radionicama, da je Anđela više napredovala, ali da je Vesnin performans bio bolji. Vesna Pavlović postala deveti finalista.

Sledeći okršaj imali su Jelena Vlahović i Sanja Dimitrijević, koja je završila školu pevanja Aleksandre Radović. One su shodno svom iskustvu i glasovnim mogućnostima dobile izuzetno jaku pesmu "Njujork" Ališe Kiz. Od njih dve žiri je mnogo očekivao, ali na polovini pesme obe su "ispale iz matrice" i do kraja, da citiramo žiri, "nisu uspele da se vrate", ali je Sanja Dimitrijević bila malo bolja i prošla dalje.

A onda su Mirna Dimitrijević i Nevena Božović pokazale šta znači oduševiti i žiri i publiku! Njihov nastup s pesmom "Hurt" Kristine Agilere sve je ostavio bez teksta. Žiri im je na kraju izvođenja aplaudirao stojeći."Ja sam potpuno bez komentara! Ne znam kako ovo može da se zove duel?! Ovo je bio duet dva vrhunska vokala i hvala produkciji što je dozvolila da obe idete dalje!, izjavio je predsednik žirija i izazvao opšte oduševljenje kolega, takmičara i publike u studiju. Tako je finale Prvog glasa Srbije nenadano dobilo jednog finalistu više,

Za 13. mesto u finalu na kraju su se borili Zoran Stanić i Jelena Potkonjak. Oskarovska kompozicija "Time Of my Life" iz filma "Prljavi ples" je bila njihov zadatak. Vlado ih je oboje pohvalio, izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom, a za finale izabrao Zorana Stanića.

Finalisti Prvog glasa Srbije: Nikola Planka, Ivan Petrović, Saška Janković, Snežana Vušović, Jovana Živković, Boris Petrović, Dejan Krstović, Sara Jovanović, Vesna Pavlović, Sanja Dimitrijević, Mirna Dimitrijević, Nevena Božović, Zoran Stanić.

http://www.youtube.com/watch?v=01OLXwE5sEs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track