Minja Miletić: Htela bih da budem ministarka

Voditeljki se sviđa zdravstvo

Minja Miletić: Htela bih da budem ministarka

Stars -
Minja Miletić, koja je po profesiji lekar, rado bi zamenila posao na Pinku za funkciju koju sada obavlja Slavica Đukić Dejanović

Ambiciozna.Voditeljka i urednica vikend izdanja Jutarnjeg programa Pinka Minja Miletić puca na visoko! Izgleda da joj se nije dopala ponuda koju joj je tokom jučerašnjeg gostovanja uputio Saša Mirković, pomoćnik ministra Milutina Mrkonjića - da kad joj dosadi rad na televiziji, postane njegov PR u ministarstvu.- Kakav portparol, ja kao doktor medicine zaslužujem da budem ministarska zdravlja - odgovorila je kao iz topa šarmantna plavuša.Za Kurir Minja kaže da u bliskoj budućnosti njena koleginica Slavica Đukić Dejanović, aktuelna ministarka zdravlja, ne mora da brine za svoju fotelju.- Nemam ambicije da se bavim politikom. Ne vidim sebe još na tako ozbiljnoj funkciji. Politiku pratim kroz posao, a komentar sam izrekla u šali. Ne bih još menjala posao novinara i urednika na televiziji - pravda se Miletićeva.Atraktivna voditeljka televizijsku karijeru počela je na Ju info kanalu i Politici, a na „ružičastu televiziju“ je došla kao pojačanje s Foksa, današnje Prve televizije. U poslednjih mesec dana u svojoj emisiji ugostila je premijera Ivicu Dačića, guvernerku Jorgovanku Tabaković i predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića. Medicinski fakultet završila je u roku još 2007. godine, ali je trenutno ne privlači posao lekara. Bila je nekoliko godina u vezi s teniserom Borisom Pašanskim.- Trudim se da u Jutarnjem programu obrađujem teme iz medicine, ali ne verujem da ću ikada biti u prilici da obučem beli mantil - kaže Miletićka.

Novinarke u politiciMnoge koleginice Minje Miletić su novinarski posao zamenile onim u državnim institucijama. Tako je, recimo, Biljana Popović Ivković trenutno savetnik za medije predsednika srpskog parlamenta, dok je Roksanda Ninčić pomoćnica ministra spoljnih poslova, a bila je ambasadorka Srbije pri EU u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track