Srpski film u trci za Zlatnog medveda

Belinski festival

Srpski film u trci za Zlatnog medveda

Stars -
Dokumentarac "Ja, kad sam bila klinac, bila sam klinka" Ivane Todorović, našao se u trci za Zlatnog medveda budući da je uvršten u glavni takmičarski program

BEOGRAD - Dokumentarni film "Ja, kad sam bila klinac, bila sam klinka" Ivane Todorović, našao se u trci za Zlatnog medveda budući da je uvršten u glavni takmičarski program kratkometražnih filmova Berlinskog festivala.Jedan od najznačajnijih filmskih festivala na svetu, ovogodišnji 63. međunarodni filmski festival u Berlinu održava se od 7. do 17. februara. Dokumentarni film višestruko nagrađivane rediteljke, čiji su filmovi prikazivani na prestižnim festivalima u Roterdamu, Palm Springsu, Traverse City festivalu, našao se u selekciji 27 filmova iz 20 zemalja sveta.Film u produkciji Akademskog filmskog centra Doma kulture Studentski grad snimila je i režirala Todorović, montirala Jelena Maksimović, muziku je radio Draško Adžić a obradu zvuka Danijel Milošević.

Tekst predstave čiji su delovi korišćeni u filmu, napisale su protagonistkinja Goca i dramaturg Olga Dimitrijević, dok kabare "Iza ogledala" potpisuje tim mladih umetnika, navedeno je u saopštenju Akademskog filmskog centra DKSG.

Todorović živi i radi između Beograda i Njujorka, neki od njenih filmova korišćeni su kao deo kampanje u borbi protiv nasilja mladih u Njujorku i koriste se u sklopu nastave građanskog vaspitanja u Srbiji i na univerzitetima širom sveta. Novi dokumentarni film "o ljubavi, sreći i želji za pripadanjem" podržalo je ministarstvo kulture, fond Heartefact i Rekonstrukcija Ženskog fonda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track