Kusturica ispeglao međunarodne odnose

Kustendorf

Kusturica ispeglao međunarodne odnose

Stars -
Reditelj je izveo performans ispred kapija Drvengrada

MOKRA GORA - Reditelj i osnivač festivala Kustendorf Emir Kusturica izveo je danas ispred kapija Drvengrada performans koji je nazvao "peglanje međunarodnih odnosa".

Ispred kapija Drvengrada istaknute su zastave zemalja iz kojih su došli gosti ovogodišnjeg festivala i Kusturicu je buldožer podigao do svake od zastava kako bi ih ispravio.

Kusturičin performans izazvao je veliko interesovanje novinara ali i gostiju."Veoma je važno da sve zastave stoje jedna pored druge, kao što uostalom naši studenti i studenti širom sveta stoje slobodno jedni pored drugih, druže se i žive zajedno", rekao je Kusturica.

On je objasnio da mu je najkomplikovanija za "peglanje" bila turska zastava koja se zamotala. "Ne znam zašto, valjda ju je vetar zamotao. Kinesku mi je bilo lako da raspetljam, nju sam raspetljao u jednom potezu. Kod turske je malo zapelo. Izraelsku je isto tako bilo lakše raspetljati dok su ove ostale manje - više u redu", rekao je Kusturica.

Italijanska zastava je "kanconalno bila u žici" ali da je i nju raspetljao. Ovo nije bila utakmica već akt usklađivanja međunarodnih odnosa, rekao je reditelj.

Šesti muzički i filmski festival Kustendorf završava se večeras dodelom nagrada najboljim ostvarenjima prikazanim u takmičarskom programu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track