LEGENDA BATA ŽIVOJINOVIĆ: Ja sam Valter, nepobediv sam

Kurir u poseti

LEGENDA BATA ŽIVOJINOVIĆ: Ja sam Valter, nepobediv sam

Stars -
Bata Živojinović oporavio se u banji Selters i već dobija ponude za nove uloge. S njim je stalno supruga Lula, koja je smršala 11 kilograma otkako se glumac razboleo

Pobednik.Velimir Bata Živojinović potpuno se oporavio od posledica teškog moždanog udara koji je doživeo početkom jula prošle godine. Svim silama se borio da ozdravi i uspeo. Ekipa Kurira juče je posetila legendarnog glumca u banji Selters u Mladenovcu, gde se leči nepuna dva meseca. Sa suprugom Lulom dočekao nas je u sali za treninge.- Nisam bio bolestan. Od čega sam bio bolestan?! A ko nema zdravstvene probleme? - kazao je Bata uz osmeh dok je pažljivo radio vežbe sa fizioterapeutom.Da li se to sprema za nove uloge, interesovalo nas je.- Dobio sam nekoliko ponuda, ali u ovom momentu rano je o tome govoriti. Prvo da se dobro oporavim, a film - zašto da ne! Lula brine o Bati kao o malom detetu. Od brige je smršala 11 kilograma, ali je počela da se popravlja otkako se Bata oporavio.- Nismo znali da je Bata 6. septembra imao i čeoni infarkt. Tek kad smo došli u Selters, dr Draganac je to uočila i rekla nam da se odmah vratimo u bolnicu „Sveti Sava“. Bila sam ljuta tada, ali hvala joj do neba. Svi su bili skeptici sem mene - priča Lula.Ona kaže da ćerka Jelena i sin Miljko brinu za Batu.- Ćerka je dva puta bila u Beogradu da vidi oca, očekujemo je i u februaru. Bati to mnogo znači. Verovatno će se iznenaditi kad ga bude videla, on je sad drugi čovek. U Batinom slučaju desilo se čudo, i to zahvaljujući njegovom organizmu i želji za oporavkom.U bolnici su proveli sve praznike.- Bilo je strašno. Tolike smo godine zajedno. U avgustu nam je bila godišnjica... Ništa nije teško ako ima ljubavi - naglašava Lula.Bata se samo smeškao dok je slušao svoju suprugu. Nije mnogo pričao, vežbe su naporne... Ali nas je uz čvrst zagrljaj ispratio.- Ja sam Valter, nepobediv sam - kazao je legendarni glumac umesto pozdrava.

O Bati Lula brine kao o detetu
O Bati Lula brine kao o detetu

Lekari su mu spasli životLula je izuzetno zahvalna medicinskom osoblju, koje 24 sata dnevno brine o Bati.- U Seltersu se svi bore za Batu, počev od Batinog ličnog prijatelja Tomislava Mališića, direktorke Milice Lazović, dr Snežane Draganac, dr Vesne Knežević, dr Jelice Spaskov, sestara Svetlane Mitić Todorović, Ružice Agatunović, Ljeposave Ilić, Dragane, Goce, Bilje, Mitra i ostalih. Ostaćemo ovde dok mu ne bude sasvim dobro, pa ćemo ići malo i do sela. U bolnici „Sveti Sava“ spasli su mu život, a posebno zahvaljujem Ranki Todorović.

Manda, Bjela, Veljko Bulajić - svi ga voleBatine kolege stalno se raspituju o njemu, zovu ga i posećuju.- U početku ga je to zamaralo. Nisam volela da dolaze dok je bio u ozbiljnoj fazi bolesti. Manda, Bjela, Veljko Bulajić, Dragoslav Lazić i mnogi drugi stalno ga zovu i mnogo ga vole - ističe Lula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track