TV Hepi je homofobična
Foto: Marina Lopičić

TV Hepi je homofobična

Stars -
Vukašin Obradović, predsednik NUNS, osudio prepisku između reditelja i Peconija, vlasnika televizije, usmerenu protiv gejeva i invalida

Velika bruka.Skandalozna prepiska između reditelja i Predraga Rankovića Peconija, vlasnika televizije Hepi s nacionalnom frekvencijom, a koju je aminovala i autorki emisije „Ljubavni signali“ Isidori Bjelici poslala direktorka Aleksandra Krstić i dalje potresa javnost. Povodom tog sramotnog mejla, o kojem je Kurir juče pisao, i u kojem se statisti nazivaju homoseksualcima, a Isidori se zamera što je u studio dovela invalida, pa do toga da su njene gošće okarakterisali kao „polovnjače“, oglasio se i Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.- Ovaj slučaj zaslužuje punu pažnju RRA, to je primer klasične homofobije, RRA mora da reaguje! Komercijalna televizija ima svoje obaveze prema javnosti, i nije im sve dozvoljeno! Ne znam šta je skandaloznije - postupak reditelja ili objašnjenje kojim se pravda njegov postupak - kazao je prvi čovek NUNS za Puls onlajn.Pozvali smo Isidoru Bjelicu, koja je već podnela tužbu na 10 miliona di­nara protiv TV Hepi.- Bitno mi je da su novinari stali iza mene. Dobro je što će reagovati i RRA. Ovde se ne radi samo o meni. Moramo stati na kraj ljudima koji nisi hteli da se izvine, a ni danas nisu u stanju da vide svoju grešku. Ako se ne izborimo za ceo slučaj, onda je kraj slobode medija u Srbiji. Podnela sam tužbu i verujem da je ovo kraj zastarevanju slučajeva protiv Peconija - naglasila je Bjelica.

Vukašin Obradović
Vukašin Obradović

Predrag Ranković Peconi
Predrag Ranković Peconi

Goran Karadžić
Goran Karadžić

RRA: Ne možemo da reagujemo - Nemamo mehanizam da reagujemo. Mi nismo ovlašćeni da se bavimo uređivačkom politikom i problemima unutar medija. Naše je da se staramo o primeni zakona u elektronskim medijima. Koliko je meni poznato, problem kod Isidore Bjelice je nastao zbog emisije koja nije ni emitovana - rekao je Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA.

Hepi bez komentaraTV Hepi nije htela da reaguje na izjavu predsednika NUNS.- Nemamo komentar - bilo je sve što smo čuli s ove televizije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja