Kolja "Haljinicu boje lila" Severini dao za gitaru!
Foto: Glas Srpske

Kolja "Haljinicu boje lila" Severini dao za gitaru!

Stars -
Goran Bregović me pitao koliko hoću para a ja sam relao da hoću gitaru i on mi je dao svoju akustičnu gitaru koju imam i dan-danas, kaže Kolja Pejaković

Svestrani umetnik iz Banjaluke Nikola Kolja Pejaković, koji se proteklih dana našao u žiži javnosti zbog svog novog albuma Grobovlasnici, svojevremeno je veliki hit „Haljinicu boje lila“ Severini prodao za Breginu gitaru."Pa sad kruži ta neka priča, ali zaista nije bila stvar u prodaji. Severina je pozvala mene da dođem u Beograd da se nađemo kod Gorana Bregovića. Kada sam došao, pitao sam ko plaća? I onda je Goran rekao, nemoj odmah o parama, a potom me upitao: Koliko hoćeš para za tu tvoju pesmu? Ja sam rekao da neću pare, hoću gitaru i on mi je dao svoju akustičnu gitaru koju imam i dan-danas. Tako, otišla je pesma za jednu gitaru!", priča Kolja.

Koje sve radio na albumu „Grobovlasnici“ koji će se uskoro pojaviti na tržištu u izdanju Muzičke produkcija RTRS i Eparhije Zahumsko-hercegovačke „Vidoslov“? Pa, ovde je u pitanju neka stara ekipa. Radio sam sa Vojislavom Aralica, on je bio producent, kao i na prethodnim pločama. Međutim, ovaj put smo radili sa odličnim beogradskim muzičarima Igorom Aleksijević, sa Batom Božanić, sa Vojinom Dizdarom, tako sa nekim ljudima koji prate tu scenu. U svakom slučaju to je odlično odsvirana ploča, zahvaljujući njima, zahvaljujući RTRS ona je postala banjalučka ploča. To je ono najvažnije u svemu.Novi singl „Mladoženja“ sa novog albuma postao je hit na društvenim mrežama. Da, to je mali poklon, klasična stvar, pusti se neki singl koji će otvoriti album i mislim da je „Mladoženja“ prava stvar da to uradiŽivite i radite na relaciji Beograd – Banjaluka – Trebinje. Kakve imate planove za budućnost?Pravo da vam kažem, kao i svi ljudi, želim da živim što mirnije. Da živimo svi kao normalni ljudi. Mir, sreću i zdravlje želim svim ljudima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track