PRVI GLAS BEOSONGA: Mirna, Sara i Nevena idu u Švedsku
Foto: Dragan Kadić

Evrovizija 2013

PRVI GLAS BEOSONGA: Mirna, Sara i Nevena idu u Švedsku

Stars -
Grupa "Moje tri" predstavljaće Srbiju na Evroviziji u Malmeu

Srbija je izabrala svog predstavnika na Evrosongu 2013. godine. Gledaoci su sms porukama odlučili da to bude pesma "Ljubav je svuda" koju izvode Sara, Mirna i Nevena, odnosno grupa "Moje tri".

Pobednička kompozicija delo je Saše Miloševića Mareta, a tekst je napisala Marina Tucaković.

"Moje tri" će nastupiti u Malmeu u okviru prve polufinalne večeri 14. maja. One su od RTS-a dobile trofej Beosonga, kao i novčanu nagradu od 5.000 evra.

Na drugom mestu, glasovima publike je Dušan Svilar sa pesmom "Spas", na trećem Saška Janković i njena pesma "Duga u tvojim očima". Četvrtu poziciju je zauzela Marija Mihajlović sa pesmom "Halo", dok su na petoj grupa "Sky's" sa pesmom "Magija".

Grupa "Sky's" su osvojile 3.403 glasova, Marija Mihajlović 5.013, Saška Janković 6.471 glas, a Dušan Svilar zavidnih 20.298 glasova. Za pobednice je stiglo ukupno 25.959 glasova.

http://www.youtube.com/watch?v=nftGnjFXWqE

22.32 Oliver Mandić predstavio novu pesmu na takmičenju "Ono što ti nisam rekao".

21.12 Gorica i Dragan uče takmičare švedskom jeziku.

22.00 Glasanje je završeno, očekuju se rezultati.

21.49. Marija Šerifović nastupa kao gost iznenađenja i otpevala je pobedničku pesmu 2007. godine "Molitva" u novoj verziji. Pobednica Evrosonga obukla je duks na kome je pisalo "Muzika iznad korupcije". Dok su se glasovi sabirali, gledaoce je uveseljavao Big bend RTS-a i učesnici šoua "Ja imam talenat".

21.45 Glasanje je počelo i traje tačno 10 minuta.

21.43 U bekstejdžu su Gorica i Dragan sa izviđačima i pozdravili su Švedsku.

21.40 Ljubav ne postoji, pevaju Nevena, Sara i Mirna

Grupa „Moje 3" pevaju pesmu "Ljubav je svuda", a čine je Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, superfinalistkinje muzičkog šou-programa „Prvi glas Srbije". Pesma "Ljubav je svuda" delo je Saše Miloševića Mareta, a tekst je napisala Marina Tucaković.

21.36 Džez pevačica Marija uz klavir peva baladu "Halo"

Marija Mihajlović je uz pratnju klavira otpevala svoju pesmu Halo. Ona je džez, pop-rok pevačica, vokalni trener i specijalizovani studijski muzičar.Tokom bogate karijere ostvaruje saradnju sa skoro svim eminentnim džez muzičarima sa naših prostora. U isto vreme počinje da gradi i uspešnu karijeru kao studijski muzičar, gde preko pratećih, a poslednjih godina i vodećih vokala postaje neizbežan začin skoro svih postojećih muzičkih pravaca, kao i nezamenjiv saradnik mnogih viđenijih radnika na polju muzičke produkcije.

Muziku i tekst pesme Halo potpisuje Nikola Čuturilo, a aranžman Boban Janković i Srđan Tanasković.

21.31 Dušan Svilar ubedljivo otpevao pesmu "Spas"

Dušan Svilar peva pesmu "Spas". Rođen je 19. juna 1990. godine u Subotici. Sa sedamnaest godina, 2007, postao je pobednik treće sezone takmičenja „Zvezde Granda''. Završio je gimnaziju i srednju muzičku školu, a sada je student Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.Muziku i aranžman pesme Spas napisao je Marko Đurašević Mahoni, a tekst Rastko Savić.

21.27 Devojčice iz grupe "Sky's" "omađijale" publiku

Grupu "SKY's" (Magija) čine 17-godišnja Ksenija Knežević, godinu dana mlađe Dana Gašić Gavaja i Anđela Vujović. Sve tri su završile nižu muzičku školu, učestvovale i bile nagrađivane na raznim muzičkim festivalima, a Danu Gašić Gavaju gledali smo i u finalu takmičenja četvrte sezone šou-programa Ja imam talenat.

Darovitost mladih umetnica prepoznao je i Đorđe Miljenović, poznatiji kao Sky Wikluh, i napisao im magičnu pesmu koja je u skladu sa njihovim temperamentom i godinama.

21.23 Saška Janković probija led i započinje finalno veče

Saška Janković uz violončelo u pozadini izvodi pesmu "Duga u tvojim očima" rođena je 29. aprila 1988, nastupa i pod pseudonimom Miss Jukebox. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu. Učestvovala je na mnogim festivalima. Nastupala je kao prateći vokal na Pesmi Evroviziji 2010. Muzika i tekst pesme koju će Saška izvesti napisao je Slobodan Boban Petrović, a za aranžman su osim Petrovića zaslužni i članovi „Studija 3000".

21.12 I ove večeri ćemo slaviti pamet, uspeh i talenat. Gorica i Dragan su pričali o temperaturi u Švedskoj i kako se spakovati za Malme.

21.06 Počinje izbor za pesmu koju će Srbija poslati na Evrosong

Početak je najavljen zvaničnom numerom Evrovizije. Voditeljka Maja Nikolić se obratila gledaocima "Sinoć ste izabrali najboljih pet pesama, a ove večeri biramo pesmu kojom ćemo se predstaviti u Evropi.", rekla je voditeljka i podsetila na prošlogodišnju predstavnicu Lorin koja je otpevala pesmu "Euforija".

Uz pobedničku numeru iz 2012. godine, nastupila je igračka grupa "La Luna Dream team".

Kao što se i očekivalo, na Tviteru se takođe prati Beovizija.

Pročitajte neke od komentara.

Ogi Radivojević „Vikler jedini napravio pesmu i aranžman podoban za današnje vreme, ove devojčice su ipak premlade i neiskusne“.Katarina Ostojić "Jaaaako jedno neizvesno takmičenje, ubi me neizvesnost, kladim se da i vi kao ni ja ne znate ko će pobediti."

Filip Mitrović "Hajde Dule! Do pobede!"

Ivan Ivanović "Od 15 učesnika 9 su sa Prve, tako da moraju naši u finale. Mene nema, pa glasajte za Saru, Nevenu i Mirnu. Znači nam mnogo da za*ebemo RTS"

Ena Popov "I tako... Ja imam talenat."

Marko Kon "Beosong bez CIPELE je bedosong"

Andrej Maričić "Ovi na RTS-u ručno broje glasove."

Vukašin Brajić "Sreća pa agonija ne traje duže nego što bi trebalo."

Zoran Stanić "Ajmo drugarice sa PGS!"

Ovogodišnji "Evrosong" biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj popularnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

Od 15 kompozicija predstavljenih u polufinalu festivala "Beosong 2013" gledaoci RTS-a su odabrali numere Ljubav je svuda, Magija, Halo, Duga u tvojim očima i Spas.

Na scenu u studiju RTS-a u Košutnjaku prva će izaći Saška Janković, posle nje će nastupiti grupa "SKY's", pa Dušan Svilar, zatim Marija Mihajlović i na kraju članice grupe "Moje 3", Mirna, Sara i Nevena.

Publika će moći da glasa SMS porukama. Sa jednog telefona biće moguće poslati maksimalno 5 poruka, a glasanje će trajati 10 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track