Policija će saslušati Erinu devojčicu?!

Policija će saslušati Erinu devojčicu?!

Stars -
Iako Era Ojdanić (66) sada negira svoju vezu sa maloletnicom, ističući da je sve to rekao zarad šoua i da bi bio popularniji u medijima, proces protiv njega se vodi.

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom izjave Era Ojdanić (66) da je bio u vezi s maloletnicom."Operativci MUP-a su pronašli devojku Slađanu Vukašinović (26), koja trenutno živi u Švajcarskoj, koja će biti saslušana za nekoliko nedelja. Ona će zbog ovog slučaja doputovati u Srbiju. Nakon njene izjave, MUP će vratiti predmet u Više tužilaštvo i nastavljamo sa procesom", rekli su nam juče u Tužilaštvu.Čak i ako devojka koja je bila u navodnoj vezi sa Erom Ojdanićem na saslušanju u policiji negira vezu, postupak se nastavlja. "Ona je ključni svedok kao oštećena, ali ima još dosta svedoka koji se u ovom postupku moraju ispitati i saslušati. Da ne bismo prejudicirali i govorili o tome šta bi bilo, kad bi bilo, sačekajmo da vidimo šta će ona reći. Proces će trajati dugo, ovo je tek početak", rekli su nam u Višem tužilaštvu.

Iz odeljenja MUP za krvne i seksualne delikte su potvrdili da rade na predmetuPrema važećem krivičnom zakonu Srbije, devojčice od 14 do 16 godina starosti smatraju se mlađim maloletnicama i seksualni odnosi sa njima, osim ukoliko se ne radi o osobama njihovog ili približnog uzrasta, su kažnjivi bez obzira da li su ostvareni uz njihov pristanak ili ne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track