Đorđe Balašević večeras na Kalemegdanu!

Đorđe Balašević večeras na Kalemegdanu!

Stars -
Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo njegov prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu

Poznati kantautor Đorđe Balašević održaće večeras veliki koncert na Kalemegdanu, najavio je organizator, "Avalon produkcija".

Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo njegov prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu. Zbog velikog interesovanja, kapacitet koncerta je proširen za još 5.000 ulaznica, a očekuje se organizovan dolazak obožavaoca iz više od 20 gradova bivše Jugoslavije.

Bina će biti opremljena velikim video ekranima na krilima kako bi svi posetioci mogli da uživaju u najboljim koncertnim detaljima koje će snimati nekoliko kamera visoke rezolucije. Na bini će biti postavljena posebna rasveta i scenografija koja prati estetiku "Panonske mornarice", Balaševićevog orkestra koji broji više oko 20 članova među kojima su tamburaši, ritam sekcija, gitara, kontrabas, violina, saksofon i Aleksandar Dujin za klavirom.

"Panonski mornar" na koncertima, koji neretko traju i više od tri sata, izvodi svoje najveće hitove - "Neki novi klinci", "Lepa protina kći", "Devojka sa čardaš nogama" i brojne druge sa 14 studijskih albuma.

Publika u Donjem gradu imaće priliku da čuje i neke od novih pesama, kao što je naslovna pesma cele turneje i beogradskog koncerta - "Osmeh se vratio u grad".

http://www.youtube.com/watch?v=oH8DZ1B7UUE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track