POBEDNIK: Kristijan Azirović prva truba Guče!

Odlučeno

POBEDNIK: Kristijan Azirović prva truba Guče!

Stars -
Zlatna truba ovogodišnjeg sabora, najbolji trubač po oceni žirija publike je Dejan Jevdjić. Najbolji orkestar sabora je orkestar Ekrema Mamutovića.

Guča. - Kristijan Azirović iz Bojnika prva je truba i pobednik ovogodišnjeg 53. Dragačevskog sabora trubača u Guči. Zlatna truba ovogodišnjeg sabora, najbolji trubač po oceni žirija publike je Dejan Jevdjić.

Najbolji orkestar sabora je orkestar Ekrema Mamutovića.Druga truba sabora je Milan Mladenović, a treća truba je Janko Jovanović.

Drugi orkestar sabora je Bojana Krstića, a treći Siniše Stankovića.

Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Stojana Krstića, nagradu za najbolje odstivarnu pesnu Dejan Jevdjić, a za najbolje kolo orkestar Barka iz Knjaževca.Najbolji bubnjar sabora je Stevan Demirović, najbolji basista je Jugoslav Petković, tenorista Damjan Stevanović.

Zlatna truba: Dejan Jevđić
Zlatna truba: Dejan Jevđić

Pobednici: Najbolji orkestar Ekrema Mamutovića
Pobednici: Najbolji orkestar Ekrema Mamutovića

Završno takmičenje 16 orkestara Srbije otvorio je domaćin ovogodišnje manifestacije Dobrica Erić stihovima "nema ljube vernije od trube, prijatelji i nežni i grubi, niti truba ima boljeg duga, od trubača što je strasno ljubi".

Na finalnom takmičenju nadmetali su se orkestri „Barka“ i „Dar-mar“ iz Knjaževca, „Medenjaci“ iz Niša, kapele Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, Ekrema Mamutovića i Milana Mladenovića iz Vranja, Elvisa Ajdinovića iz Surdulice, Bojana Ristića iz Vladičinog Hana.

U finalu su bili i „Šidski trubačci“ iz Šida Dejana Jevdića i „Zato Taro Lajt“ iz Požege Gorana Rankovića iz Guče, zatim orkestri Kristijana Azirovića iz Bojnika, Stojana Krstića iz Lepenice, Božidara Nikolića iz Donje Grdelice i Siniše Stankovića iz Zagužanja.

Guča je "prestonica trube" od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Sabor se zvanično završava danas koncertom Gorana Bregovića.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu na Balkanu pomogli su i brojni sponzori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track