Ivana Jordan: Sa Vukom sam iznad oblaka

Povratak na muzičku scenu

Ivana Jordan: Sa Vukom sam iznad oblaka

Stars -
Ona koja se pre desetak godina pesmom pitala ko je njeno "svetlo koje traži, da je vodi kada je tamna noć", novim singlom publiku je odvela "iznad oblaka". Tamo ih je, zapravo, čekala skoro godinu, jer ju je u nebeske visine vinuo sin Vuk

Pevačica Ivana Jordan progovorila je o povratku na muzičku scenu, novom albumu i sinu: Materinstvo sve više dobija na dubini emocija, ali i osećaju odgovornosti.

Ona koja se pre desetak godina pesmom pitala ko je njeno "svetlo koje traži, da je vodi kada je tamna noć", novim singlom publiku je odvela "iznad oblaka". Tamo ih je, zapravo, čekala skoro godinu, jer ju je u nebeske visine vinuo sin Vuk.

"Raduje me da je pesma naišla na sjajan odjek", kaže Ivana Jordan. "Sa ushićenjem sam je snimala jer sam znala da radimo nešto jedinstveno, stvarajući novi zvuk. Kada vidim da pesma publici prija i da reaguju kao da im je baš to trebalo, srce mi zaigra."

Negovali ste etno-pop muziku, a nova pesma više vuče ka džezu. Hoće li ceo album biti u tom ruhu?

"Etno-elementi su zastupljeni samo u jednom delu mojih pesama. Daleko od toga da mi je to opredeljenje. Postoji nešto arhaično u mom glasu i muzičkom stilu. Nije to etno, već neka iskonska jeka kroz univerzum koju osećam u sebi. Kod "Lazarice" sam se, ipak, svesno bazirala na buđenje daha srednjovekovne Srbije. I ta pesma je ostavila snažan trag, pa i nije čudo što me mnogi i dalje identifikuju sa njom. Novi album nosi novu energiju, a pop-džez jeste atmosfera koja dominira. Biće fanka, svinga, balada..."

Ko i čime vas je poslednji put odveo "iznad oblaka"?

"Otići iznad oblaka za mene je prirodno stanje. Kad sam previše na zemlji, nisam svoja na svome. Previše toga ovde ima što sputava, koči, kvari... Iznad oblaka je svet u kojem smo svi bolji ljudi, gde se ostvaruje ono što sanjamo i čemu težimo. Najlepše mi je kada me neko odvede tamo. Moj sin Vuk me svakim pogledom i osmehom lansira direktno u milinu nebeskih razmera."

Kako biste okarakterisali trenutnu fazu materinstva i Vukovog odrastanja?

"On je u periodu otkrivanja sveta oko sebe. Ponekad u njemu vidim toliko zreo pogled da me fascinira. Ushićuje ga činjenica da je stao na nožice, pa je sav razdragan i skakuće po čitav dan. Puzi s kraja na kraj, brzinom munje, pravi je kondicioni trener. Materinstvo iz dana u dan sve više dobija na dubini emocija, ali i osećaju odgovornosti", pohvalila se ponosna mama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track