Kristijan Azirović prva truba Guče!
Foto: Zoran šaponjić

Uz trube igrali i na kiši

Kristijan Azirović prva truba Guče!

Stars -
Muzičar iz Bojnika osvojio glavnu nagradu, za najboljeg trubača proglašen Dejan Jevđić, dok je najbolji orkestar Ekrema Mamutovića

Najbolji dobili nagrade uz provalu oblaka.Kristijan Azirović iz Bojnika prva je truba i pobednik ovogodišnjeg 53. Dragačevskog sabora trubača u Guči. On je nagradu primio pred prepunim stadionom, na pljusku koji nije uspeo da otera saboraše s mesta događanja. Negde oko ponoći nebo se spustilo na Guču. Pljuštalo je kao iz kabla, a saboraši, umazani blatom, igrali su i pevali s trubačima sve dok nisu odsvirali i poslednji takt. Provala oblaka nije poremetila ni uručenje nagrada najboljima, koji su svoju sreću i oduševljenje podelili s više desetina hiljada ljubitelja trube.Kristijan Azirović pobeđivao je proteklih godina u Guči, ali u juniorskoj konkurenciji. Sada je prvi put nastupio kao senior i odmah - pobedio.- Iskreno, nisam očekivao nagradu. Ova pobeda otvara mnogo puteva ispred mene i mog orkestra - kaže Kristijan.I trubaču Dejanu Jevđiću se posrećilo u Guči. Osvoji je treću Zlatnu trubu, nagradu publike, za poslednje tri godine!- Drago mi je što je ova nagrada od publike, od naroda - rekao nam je Dejan.Najbolji orkestar na Dragačevskom saboru je orkestar Ekrema Mamutovića, unuka legende Bakija Bakića.- Radujem se ovoj nagradi kao da je prva - kaže Ekrem.

Tri godine zaredom osvaja priznanja... Dejan Jevđić
Tri godine zaredom osvaja priznanja... Dejan Jevđić

Nema im ravnih... Orkestar Ekrema Mamutovića
Nema im ravnih... Orkestar Ekrema Mamutovića

Ostali nagrađeniDruga truba ovogodišnjeg sabora je Milan Mladenović, a treća truba je Janko Jovanović. Drugi orkestar je orkestar Bojana Krstića, a treći Siniše Stankovića. Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Stojana Krstića, nagradu za najbolje odsviranu pesmu Dejan Jevđić, a za najbolje kolo orkestar Barka iz Knjaževca. Najbolji bubnjar je Stevan Demirović, najbolji basista Jugoslav Petković, a tenorista Damjan Stevanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track