BIO JE ANONIMNI KUVAR, A DANAS JE NA SAMOM VRHU SVOJE PROFESIJE: Sudija "Master Šefa" zaludeo devojke, evo gde se usavršavao
Nenad Atanasković, poznatiji nakon Master Chefa Srbija, osvaja srca gurmana svojim kulinarskim veštinama. Njegov put od anonimnog kuhara do zvezde uličnog prepoznavanja je priča o strasti, obrazovanju i inovacijama u svetu gastronomije.
Nenadova popularnost nije samo pitanje slave; ona odražava rastući trend u srpskoj ugostiteljskoj industriji.
Ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, Nenad je zaludeo devojke jer važi za pravog zavodnika, kada je žiri u pitanju, pa tako neretko dobija i razne poruke od dama na Instagramu koje mu dele komplimente na račun fizičkog izgleda.
Usavršavao se na prestižnoj akademiji
Njegov uspeh sa projektima kao što je Thyme Street i njegovo obrazovanje na prestižnoj akademiji Le Cordon Bleu u Londonu postavljaju nove standarde u kulinarstvu.
Nenadova kulinarska filozofija je fuzija preciznosti i kreativnosti. Inspirisan švedskim chefovima i azijskom kuhinjom, Atanasković u svojim jelima koristi tehniku fermentacije i eksperimentiše sa prvoklasnim ćumurima u japanskom konro grilu. Ove metode donose jedinstvene ukuse i teksture koje njegovi gosti obožavaju.
- U ovom trenutku svoje karijere koristim prefinjenu i preciznu obradu namirnica. Eksperimentišemo sa prvoklasnim ćumurima u japanskom konro grilu, gde dobijamo taj ekstra kick u jelima. Maksimalno upotrebljavamo fermentisano povrće u svim jelima koje finalnoj kreaciji daje neočekivanu čar i zbog čega se gosti vraćaju u naše restorane - rekao je Nenad za Kafebar i Restoran.
Nenadov put od volontiranja u hotelu Square Nine do osnivača Thyme Street projekta je put inovacija i posvećenosti. Njegova strast prema kuvanju i neprestano usavršavanje kroz rad u prestižnim restoranima i hotelima širom sveta su ga doveli do mesta gde danas inspiriše mnoge mlade kuvare u Srbiji.
Finale kulinarskog šou programa "Master Chef" održaće se večeras.
Kurir/Blic/ Naja Vještica
Voditelji Stars Specijala o Montesongu: