KAKO SE SPAKOVATI ZA SELIDBU U BEOGRADU SA MALOM DECOM? Isplanirajte sve na vreme
Foto: Profimedia

KAKO SE SPAKOVATI ZA SELIDBU U BEOGRADU SA MALOM DECOM? Isplanirajte sve na vreme

Stars -

Bez obzira da li prelazite u drugi stan po svojoj volji ili ste primorani na selidbu iz bilo kog razloga, pakovanje i transport nameštaja je ono što vas očekuje. Kada već dođe vreme za selidbu sa decom, a nemate ovakav vid iskustva, svaki savet će dobro doći.

Ako je moguće da sami odredite vreme selidbe, savet je da to učinite u mirnijim periodima života mališana. Izbegnete periode velikih promena kao što su privikavanje na nošu, promena vremena spavanja, itd.

Isplanirajte ceo proces selidbe na vreme

Pre svega potrebno je da napravite dobar plan organizacije, što bolje i detaljnije isplanirate ceo proces, sama selidba će vam biti jednostavnija.

Kako bi mogli detaljnije da isplanirate vremenski proces pakovanja, potrebno je da znate ko vam sve može pomoći u tom procesu. Ako nemate koga da zamolite za pomoć, ili jednostavno ne želite nikog da opterećujete vašim problemima, najbolja opcija je da angažujete agenciju koja će vam u svemu pomoći.

Procenite koliko vam je vremenski potrebno za kompletno pakovanje, a na osnovu toga isplanirajte kako ćete organizovati to vreme mališanima.

Razgovorom pripremite decu na predstojeće promene

Nakon što sve detaljno isplanirate, potrebno je pripremiti decu na promene koje su pred vama.

Poznavajući vaše dete odredite koliko dana ranije je najbolje najaviti te promene. Da ne bude ni mnogo rano pa da taj dugačak period loše utiče na njih, ali ni kasno kako se ne bi previše događaja desilo u kratkom periodu.

Selidbu im predstavite kao neku novu avanturu, budite pozitivni u tim razgovorima i naglasite neke benefite i lepe stvari koje će im se desiti kada promenite sredinu. Posebno naglasite da stvari i rutine koje su imali do sada nećete menjati, i ako se selidba obavlja u istom gradu recite im da će se i dalje družiti sa najboljim drugarima.

Kroz razgovor pitajte ih šta misle o samoj selidbi i da li im se dopada ta ideja, kako bi znali kako dalje da se ophodite prema njima.

U ovim situacijama pomoć je prekopotrebna

Pomoć vam je svakako potrebna. Da li ćete pronaći osobu koja će paziti na decu dok vi pakujete stvari ili ćete vi biti sa decom dok radnici za selidbe odrađuju teži deo posla, to ćete sami odlučiti.

U slučaju da imate nekog iz porodice ili prijatelje koji mogu provesti vreme sa decom za vreme pakovanja, imaćete više vremena za pakovanje. Ali ukoliko nemate ili ne želite vi da se umarate pakovanjem, angažujte agenciju za selidbe u Beogradu.

Kako se spakovati sa decom?

U većini slučajeva porodice sa decom imaju mnogo stvari i nameštaja koji nose sa sobom u novi dom. To iziskuje dosta vremena za sortiranje i pakovanje, ali potrebno je i znati kako demontirati nameštaj za transport.

Pakovanje sa decom je malo komplikovanije i potrebno je više planiranja, zato ostavite pakovanje igračaka za kraj jer će vam sigurno trebati. Odredite jednu torbu koja će biti tokom celog procesa selidbe uz vas, a u kojoj će se nalaziti rezervna odeća, neke od igračaka, potrebna hrana i druge sitnice bez kojih vaše dete ne može.

Organizujte transport u skladu sa navikama mališana

Pri izboru agencije pronađite onu koja ima veći vozni park sa novijim vozilima, oni će vam ponuditi vozilo koje će biti dovoljno da preveze sve što imate u jednom potezu. Starija vozila se često kvare, a prilikom selidbe sa detetom to je najmanje što želite da vam se desi.

Vreme transporta odredite u odnosu na navike vašeg deteta, tako da ne poremeti vreme kada jedu, kada spavaju, itd. Takođe, budite spremni da će putovanje biti možda duže nego što ste planirali, u zavisnosti od relacije koju trebate preći.

Pravite pauze kad god je potrebno i nemojte zaboraviti torbu koju ste pripremili posebno sa svim potrebnim sitnicama.

Uključite najmlađe članove u opremanje i raspakivanje

Znamo da će u stanu biti veliki haos kada vam radnici donesu sve pakete, ali ukoliko odmah krenete sa otvaranjem kutija i raspakivanjem napravićete još veći haos. S obzirom da ćete svaku kutiju dobro obeležiti, znaćete gde možete pronaći sve što vam je potrebno.

Neko vreme posvetite deci, pružite im pažnju i odvedite u šetnju kako bi upoznali nov kraj. To će im skrenuti misli a i dodatno umoriti, tako da mogu mirno da spavaju.

Trik koji uvek upali prilikom opremanja i renovniranja je svakako da ih uključite u ceo taj proces. Dozvolite im da biraju boju u koju ćete okrečiti njihovu sobu, neka oni odaberu mesta gde će stajati igračke, itd. Tako će kreirati svoj novi kutak i lakše se prilagoditi.

Budite pozitivni u prisustvu deteta

Morate razumeti decu da je to za njih velika promena, da će im trebati neko vreme da se prilagode, kao i vama. Zato se više nego ikada potrudite da sakrijete nervozu, da budete pozitivni u njihovom prisustvu i posvetite im više vremena nego inače.

Kako bi što pre osetili toplinu novog doma, nemojte kvariti porodične rituale na koje su navikli. Takođe, bez obzira da li brzo našli nove drugare nemojte im uskratiti druženje sa drugarima iz starog kraja.

Selidbe u Beogradu

Ukoliko je vaša selidba u prestonici to će dodatno otežati vaš proces selidbe zbog gužve u saobraćaju. Gledajte ako možete da sam proces selidbe ne planirate u vreme većih praznika kada je situacija u saobraćaju veoma otežana.

Ukoliko ne želite sami da prolazite kroz ovaj proces naš savet je da ukucate u guglu Selidbe Beograd i izaberete agenciju koja ima iskustva u selidbama i tako skratite muke.

Želimo vam srećne novogodišnje praznike sa nadom da se uselite u sopstveni stan.

Kurir.rs

Bonus video:

00:30

Dalila Dragojević ima novog dečka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track