PROČITAJTE INTERVJU SA VODITELJKOM TV HAPPY, JELENOM POPIVODOM:  Novinar mora biti svestrana ličnost
Foto: Promo

PROČITAJTE INTERVJU SA VODITELJKOM TV HAPPY, JELENOM POPIVODOM: Novinar mora biti svestrana ličnost

TV šou -

Jelena Popivoda, koja je vrlo brzo postala prepoznatljivo lice TV Happy, jednako se dobro snalazi u ulozi voditelja vesti i kao voditeljka jutarnjeg programa koji vodi u tandemu sa doajenom srpskog novinarstva Milomirom Marićem. Jednako voli da radi i informativni i jutarnji program, prvi zbog jasnosti i ubedljivosti, a drugi zbog slobode i veće opuštenosti. Smatra da novinar mora biti svestrana ličnost, a kako joj izgleda prosečan dan i da li se bavi hobijem saznajte u ovom intervjuu:

Kako se pripremate za vođenje emisije Telemaster?

Pripremam se tako što ujutru, čim ustanem, prelistam štampu ili online portale, da bih bila u toku i znala šta se sve desilo prethodne noći i u toku dana u našoj zemlji, ali i u svetu. Izuzetno je važno u svakom trenutku biti informisani biti upoznat sa svim dešavanjima koja su aktuelna.

Šta smatrate najvećim izazovom u vođenju informativne emsije?

Najveći izazov mi je da javnosti prenesem sve važne informacije na što jasniji i jednostavniji način, ali tako da sam apsolutno svima razumljiva i, naravno, ono što je i najvažnije jeste da mi svi oni veruju. Još jedan od izazova za mene je to što smo uvek u cajtnotu, što je svaki minut bitan, situacija se preokrene za samo nekoliko minuta, a bitno je ostati pribran i ispratiti sve u što kraćem vremenskom periodu i, naravno, sve to i predstaviti javnosti.

foto: Promo

Kako biste opisali rad na jutarnjem programu a kako informativnih emisija? Šta vam više leži?

Ne bih u ovom trenutku mogla da se opredelim za jutro ili za informativu, jer volim i jedan i drugim segment. Informativa mi daje tu jednostavnost, jasnost i ubedljivost. Oduvek sam više volela da pišem vesti, izveštaje, članake, do na primer, reportaža u kojima se nisam snalazila. Volim da predstavim činjenično stanje, da na najjednostavniji način informišem građane o najaktuelnijim temama. Sa druge strane, jutarnji program mi daje slobodu koju isto volim, slobodu da svojim rečima nešto opišem, da nije sve toliko striktno, da imam priliku čak i da se našalim, da sama izvedem zaključak čitajući dnevnu štampu, što se, naravno, u informativi nikada ne radi. Imam utisak da imam dve ličnosti u sebi i volim što mi je pružena mogućnost da obe koristim.

Kako se vi kao novinar informišete? Koje teme vas najviše zanimaju?

Mislim da novinar mora biti svestrana ličnost i da ne sme da postoji neka oblast koju "preskače", mislim da se tu vidi sposobnost i veličina jednog novinara da zna o svakoj temi po nešto i da nikada ne prestaje da uči i da se informiše.

Kako izgleda vaš prosečan dan?

Svaki dan je drugačiji u zavisnosti od toga kakav je moj raspored, nikada nisam želela da radim neki posao sa kojim bih mogla da imam ili da opišem svoj prosečan dan, jer bi to za mene značilo da mi je posao dosadan, ovako se svaki dan nešto drugo dešava, svaki dan je poseban i ne postoji mogućnost da sve te dane svedem na prosek, samim tim ni da ih opišem.

Bavite li se nekim sportom ili hobijem?

Sve što me čini srećnom za mene predstavlja hobi. Po toj logici imam zaista puno hobija i uvek se trudim da ih bude što više.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track