JOVANA I SRĐAN SU ME DOČEKALI NAJSRDAČNIJE!
Foto: Promo

JOVANA I SRĐAN SU ME DOČEKALI NAJSRDAČNIJE!

TV šou -

U ponedeljak, 5. avgusta gledaoce Jutra na Prvoj pozdraviće voditeljka Marija Savić Stamenić koja je novo pojačanje ove televizije. Ona je posle 15 godina rada na RTS prešla na Prvu, a kao razlog navodi želju za novim izazovima. Lepa voditeljka ne krije uzbuđenje zbog novog početka I kaže da nema tremu iako će prvi put voditi jutarnji program, a kolege iz jutarnjeg programa dočekali su je kao pravi profesionalci i prijateljski.

Od ponedeljka počinjete da vodite jutarnji program na Prvoj. Hoće li Vam nedostajati forma dnevnika? Dugo sam bila u vestima, najpre kao reporter, pa urednik i voditelj. Ali, sada je vreme za nove izazove a to je za mene Jutarnji program, format koji do sada nisam radila i koji ima sličnosti ali i bitnih razlika u odnosu na vesti. Moguće je da će početi da mi nedostaju vesti u nekom trenutku ali ovaj novi format u meni budi neku novu energiju i motivaciju jer imam dobar osećaj da upoznajem nove predele u ovom poslu koji obožavam. Kako su vas dočekale kolege, Srđan, Jovana i Nevena? Kao pravi profesionalci. Od svih njih Srdjana poznajem najbolje i najduže. Zajedno smo radili kad sam ja tek počinjala, 2003. na TV B92. Mislim da neću preterati ako kažem da su me on i Jovana dočekali najsrdačnije moguće. Razumemo se odlično i imamo isti cilj a to je da Jutro na Prvoj bude još bolje i gledanije, iako to neće biti lako jer je Jutro sa Jovanom i Srdjanom već sada najbolji Jutarnji program u Srbiji.

foto: Promo

Voditelji Jutarnjeg programa Prve su poznati po britkosti i insistiranju na direktnom odgovoru od sagovornika. Često gosti imaju i tremu pred ulazak u studio. Kakav stil vođenja Vi volite i na čemu ćete Vi insistirati? Uvek ću insistirati da odgovore na pitanja. To je posao novinara. Ne možete da utičete na to kako ce oni da odgovore, ali možete da pitate i da insistirate. Na kraju, i izbegavanje odgovora je odgovor koji gledaoci dobro razumeju. U kojim temama se osećate kao „riba u vodi“? U politici. Od Kosova i Metohije, preko Bregzita, do izbora u SAD. To su teme za koje mi priprema nije potrebna. Šta je najbitnije za jedan jutarnji program? Aktuelnost. Dinamika. Dobar izbor tema i gostiju. Dobro pripremljeni i skoncentrisani voditelji. Biti ozbiljan kad je ozbiljno, nasmejan i opušten kad ima razloga za to. Iskusan ste novinar i urednik. Šta sagovornici cene kod Vas i šta Vam najčešće komentarišu nakon gostovanja? Za mene je mnogo važnije šta cene gledaoci, uz svo poštovanje gostiju. Jedan ministar mi je rekao da posle gostovanja kod mene uvek ispadne neki međunarodni problem. Možda i pogodite o kome je reč. Ne znam. Svaki gost je različit i bilo je raznih situacija. I prijatnih i neprijatnih. Mogla bih jednog dana zanimljivu knjigu o tome da napišem. Imala sam i tu veoma tešku situaciju da sam radila specijalnu emisiju samo pola sata nakon što je ubijen Oliver Ivanović. Tada je Rasim Ljajić počeo da plače u studiju posle mog prvog pitanja i da ustaje sa stolice. Ali, ipak smo uradili intervju do kraja, iako je bilo teško i njemu i meni. Sećam se da mi se izvinjavao posle emisije, a ja sam se izvinjavala njemu što smo ga ubedjivali da dodje iako je govorio da mu je teško da priča o tome. Mada, mislim da tu niko nikome nije trebalo da se izvinjava i da je to bila jedna iskrena i ljudska reakcija. Uz bogatu karijeru, ostvareni ste i u privatnom životu. Hoće li sada rano ustajanje poremetiti neke rutine? Neće. I do sada sam ustajala rano. Na neki način, to nije loše, jer završim ranije pa posle mogu da se posvetim porodici i prijateljima. Ali, da ste me ovo pitali kad sat zazvoni u 4.30, mislim da bi odgovor bio potpuno drugačiji. Ko će biti prvi gost u ponedeljak? I kog gosta prizeljkujete? U našoj zemlji malo je ljudi koje sam želela da intervjuisem, a nisam. Ali, ima jedan gost sa kojim bi mi bila ogromna čast da razgovaram i koji mi je obećao da će gostovati kod mene kad, uskoro, dodje u Srbiju. On retko, gotovo nikad, ne daje intervjue i, ako to uspem, biće fantastično.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track