Najnovije vesti

MOĆNO I PUNO IZNENAĐENJA: Večeras u 20 časova počinje “Jugoslovenka”, a ovaku su je opisale glavne glumice!
Foto: Jelena Simonović

Počinje dugoočekivani istorijski spektakl

MOĆNO I PUNO IZNENAĐENJA: Večeras u 20 časova počinje “Jugoslovenka”, a ovaku su je opisale glavne glumice!

TV šou

Od večeras, svakog radnog dana u 20 časova gledaoce širom regiona na TV Pink očekuje istorijsko-ljubavna drama “Jugoslovenka”. Nevervatna priča idejnog tvorca Romana Majetića i producenta Željka Mitrocića, počinje u avgustu 1916. godine, u trenutku kada je zemlja okupirana i podeljena između Austro-Ugarske i Bugarske. Istorijski deo priče fokusiran je na odnos između dela oficira s jedne i Vlade i Dvora s druge strane, kao i rasplet tih odnosa, događaje na frontu, ulogu srpske vojske u proboju Solunskog fronta i situaciju nakon oslobađanja zemlje. Deo priče koja je plod autorove mašte fokusiran je na dve porodice – Pavlović i Ristić – koje simbolizuju dva pola srpskog društva tog doba.

Osim neverovatnih lokacija, vrhunske scenografije, maestralnog scenarija i autentičnih kostima, najveći adut serije “Jugoslovenka” je fantastična, pažljivo birana glumačka ekipa: pored gavnih glumaca Jovane Milovanović i Dušana Matejića, gledaćete deo postave iz “Crvenog meseca” – Ivanu Dudić, Mihajla Jovanovića, Slavišu Čurovića, Lepomira Ivkovića, Branka Đurića, Srđana Karanovića, Ninu Grahovac, Daniela Kovačevića i Miodraga Milovanova – ali i nova lica poput Jane Milić Ilić, Zorana Pajića, Stefana Radonjića, Dragana Vujića Vujketa, Tamare Šustić, Petra Ćiritovića, Branke Pujić, Borisa Komnenića, Žarka Stepanova, Dušana Kaličanina i mnoge druge. Upravo su neki od glumaca pokušali da u nekoliko rečenica predstave “Jugoslovenku” gledaocima i pozovu ih da od večeras svakog radnog dana u 20 časova budu uz TV Pink.

Lik Sofije Baumen iz “Crvenog meseca”, koju igra Ivana Dudić, nastavlja da živi i u “Jugoslovenki”, na radost milionske publike.

  • Sam naziv “Jugoslovenka” predstavlja stvaranje nečeg novog, nečeg velikog i nečeg veoma moćnog. Tako da.. Takva će i serija biti – rekla je Ivana Dudić.

Glavnu junakinju Kosanu, dete sa Košara izuzetno lepu, nadarenu, pametnu i obrazovanu devojku, igra mlada glumica Jovana Miovanović, koja je “Jugoslovenku” predstavila onako kako je ona vidi.

  • Ovo je serija koja se bavi vremenom u kom nismo sudelovali i živeli, a o kom smo mnogo čitali. Ali, ovo nije suvoparna istorija, nego vas uvuče u žvote tih ljudi koji su tada živeli – kaže Jovana.

Popularna srpska glumica Jana Milić Ilić u “Jugoslovenki” igra jednu od glavnih uloga, Milicu Ristić, inteligentnu, sofisticiranu ženu kojoj je veoma bitan društveni status. Ona je oduševljena projektom, te gledaoce poziva da od večeras prate ovu istorijsku dramu.

  • Mislim da će “Jugoslovenka” biti veliko iznenađenje i da ništa slično nije rađeno kod nas. Ova serija nije samo priča o politici tog vremena, već svojevrsna ljubavna priča, priča o dve porodice – jedne pozitivne, druge negativne – koje su prikaz i današnjeg sistema vrednosti. Lično, očekujem mnogo od “Jugoslovenke”. Zaista je dinamična, ima mnogo peripetija, komplikovanih odnosa, mnogo toga se dešava, može mnogo toga da se nauči, tako da je “Jugoslovenka” nešto što preporučujem svima da gledaju – rekla je Jana.

Još jedno novo lice u glumačkoj postavi je Tamara Šustić, koja igra Janinu ćerku, Jelenu Ristić, šarmatnu i koketnu devojku, veoma ambicioznu po pitanju udaje i društvenog statusa.

  • Predstavila bih “Jugoslovenku” kao istorijsku ljubavnu dramu koja će biti veoma zanimljiva. Čak ima i neke momente trilera. Tako da, gledajte “Jugoslovenku” – poručila je Tamara.

Ostaje nam samo da pozovemo gledaoce da od večeras budu uz TV Pink svakog radnog dana u 20 časova i da uživate u intrigantnoj istorijsko-ljubavnoj drami “Jugoslovenka”.

1 / 7 Foto: Jelena Simonović

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...