KO NIJE GLEDAO OVAJ FILM, NIJE NI ŽIVEO: Ne propustite genijalnog Hemfrija Bogarta u ulozi legendarnog detektiva Sema Spejda
Foto: Shutterstock/breakermaximus

KO NIJE GLEDAO OVAJ FILM, NIJE NI ŽIVEO: Ne propustite genijalnog Hemfrija Bogarta u ulozi legendarnog detektiva Sema Spejda

TV šou -

Što se kaže, „ko nije gledao ovaj film, nije ni živeo“. Zaista, kako zamisliti bilo koji detektivski noar film bez gledanja ovog maestralnog filma u kom je genijalni Hemfri Bogart tumačio ulogu detektiva Semjuela Spejda.

Ono što je manje poznato je činjenica da su je za potrebe filma prvo napravljena jedna statua Malteškog sokola, ali da ju je Bogart slučajno ispustio usred snimanja čime ju je trajno oštetio. Zbog toga je studio naručio pravljenje još dve statue, „za svaki slučaj“, ali su preostale scene snimljene bez problema.

Međutim, sve tri statue, uključujući i oštećenu, su sačuvane dok je procenjena vrednost za svaku od njih preko milion dolara. Zbog toga ove statue i danas važe za najskuplje filmske rekvizite koji su ikad napravljeni, što je posebno zanimljivo ako se uzme u obzir da je celokupni budžet za ovaj film iznosio oko 375.000 dolara, sada već davne 1940. godine.

I ovaj, kao i mnoge druge filmove možete gledati na aplikaciji Apollon, bez reklama i banera. Članstvo je besplatno prvih 30 dana.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track