Najnovije vesti

AUTORSKI PRVENAC LAZARA RISTOVSKOG: Ne propustite filmsko ostvarenje koje je oduševilo i Roberta Beninjija
Foto: Zorana Jevtić

AUTORSKI PRVENAC LAZARA RISTOVSKOG: Ne propustite filmsko ostvarenje koje je oduševilo i Roberta Beninjija

TV šou

Kad se setimo 1999. godine, obično nemamo lepe uspomene, zna se zašto. Međutim, baš te godine svetlost dana je ugledao jedan neobičan film, inače autorski prvenac Lazara Ristovskog, koji je naišao na topao prijem i kod publike i kod kritike.

Na metaforički način, prikazujući život čoveka kao put vozom, u kojem upoznaje svakakve različite ljude koji svako za sebe ima neke posebne ciljeve i pogled na život sam, ovaj film nas je te godine, nakon što je prošao njen najgori deo, zasmejavao, rastuživao i držao na stolicama do samog kraja.

Lazar Ristovski
foto: Printscreen/Youtube

Da podsetimo, on se tada svideo i velikom Robertu Beninјiju koji ga je odgledao na jednom festivalu, kada je kratko rekao da je „Belo odelo“ jasan dokaz da je „jugoslovenska kinematografija u dobrom stanju“. Takođe, ovo je i poslednji film u kom smo mogli da vidimo u istom kadru Batu Živojinovića i Dragana Gagu Nikolića, inače velike prijatelje.

I ovaj, kao i mnoge druge filmove možete gledati na aplikaciji Apollon, bez reklama i banera. Članstvo je besplatno prvih 30 dana.

Link za aplikaciju je ovde:

https://register.apollon.rs/

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja