SVI SMO JE ZAVOLELI U HIT SERIJI „BRAČNI TROUGAO“: Ko je lepa DOKTORKA čija sudbina je zaledila REGION?
Foto: Promo

SVI SMO JE ZAVOLELI U HIT SERIJI „BRAČNI TROUGAO“: Ko je lepa DOKTORKA čija sudbina je zaledila REGION?

TV šou -

Džansu Dere proslavila se nakon što je tumačila veliki broj zapaženih uloga u popularnim ostvarenjima. Glumica je osvojila publiku širom sveta glavnim ulogama u brojnim serijama koje su stekle svetsku popularnost, a emitovale su se i u Srbiji.

Trenutno je možemo gledati u hit seriji „Bračni trougao“ u jednoj od vodećih uloga koja se emituje radnim danima u 13.30 samo na Happy tv.

Rođena je 14. oktobra 1980. godine u Ankari. Njena majka poreklom je iz Grčke, dok je otac iz Bugarske.

Od trenutka kada se prvi put pojavila u javnosti, oduševila je sve prirodnim izgledom, te važi za jednu od najlepših turskih glumica.

Pored toga, zbog svog svog velikog uspeha u serijama i filmovima, postala je takođe i jedna od najplaćenijih glumica iz Turske.

Zbog svoje lepote 2000. godine ponela je titulu Mis Turske, te je trebalo da predstavlja svoju zemlju na Izboru za Mis. Kako se ovo takmičenje održavalo na Kipru, u gradu Nikoziji, grčkom delu, turska Vlada zabranila joj je učešće na svetskom takmičenju, te je Džansu ostala bez prilike da se bori za svetsku krunu na izboru lepote. Prvobitno se bavila modelingom, gde je bila zapažena zbog svog atraktivnog izgleda.

Njen život je krenuo u drugom smeru. Upisala je Arheološki fakultet u Istanbulu koji je uspešno završila.

Nakon diplomiranja, posvetila se glumi, te je počela da izgrađuje svoju glumačku karijeru, za koju se pokazali da je pravi izbor za nju jer joj je donela slavu i popularnost.

Prvo je tumačila glavni lik u seriji „Sila“, koja se emitovala od 2006. do 2008. godine, zajedno sa Mehmetom Akifom Alakurtom.

Godine 2007. glumila je lik Defne sa Кenanom Imirzaliogluom u filmu „Poslednji Osmanlija“. Nakon toga, 2009. godine igrala je ulogu u komediji „Acı Ask“.

Verovatno najznačajniji momenat u njenoj karijeri bila je prilika da igra ulogu Ejšan Ataj u seriji „Ezel“ u periodu 2009. do 2011. godine, kada je premijerno emitovana serija. U ostvarenju reditelja Uluča Bajraktara igrala je veliku ljubav glavnog junaka čiji lik je tumačio Kenan Imirzalioglu.

Karijeru je nastavila glumeći Firuze u „Sulejmanu Veličanstvenom“ i drugim glumačkim zadacima poput onog u „Sadakatsiz“. A uporedo sa glumom nastavila je i sa karijerom modela pozirajući za brojne naslovne strane i učešćem u modnim kampanjama.

TV Happy
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track