UGOVORENA ISPORUKA: Zastava inpro izvozi u Rusiju

Vredan ugovor

UGOVORENA ISPORUKA: Zastava inpro izvozi u Rusiju

InfoBiz -
Kragujevačka fabrika će isporučivati prikolice u elementima nosivosti od 500 kilograma do 3,5 tone u vrednosti od milion evra

KRAGUJEVAC - Kragujevačka fabrika Zastava inpro objavila je danas da je s ruskim partnerom ugovorila isporuku prikolica u elementima u vrednosti od milion evra.

Na tržište Rusije, Zastava inpro će isporučivati prikolice u elementima nosivosti od 500 kilograma do 3,5 tone, rekao je direktor tog preduzeća Branko Veljović.

On je najavio i da će Zastava inpro uskoro potpisati ugovor o isporuci proizvoda i na tržište Belorusije, vredan pola miliona evra.

Kako je istakao, Zastava inpro isporučuje inostranom tržištu preko 90 odsto proizvoda, a najviše izvozi u Francusku.

"Za Francusku radimo preko 1.500 pozicija, od prikolica u elementima do gotovih proizvoda, odnosno u Francuskoj se samo ugrađuju točkovi i rasveta", rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, vrednost realizovanog posla za francuskog partnera u 2013. godini biće oko tri miliona evra. Fabrika Zastava inpro je zaštitna radionica i zapošljava oko 315 radnika, od koji su 65 odsto osobe sa invaliditetom.

"Fabrika posluje u okviru grupe Zastava vozila u restrukturiranju i očekujemo da će status Zastava inpro kao zaštitne radionice da se rešava kroz podržavljenje", rekao je Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track