Srđan Knežević: Sa 42 milijarde prihoda težimo liderskoj poziciji

Kupci cene kvalitet Isplati se trgovati naftom

Srđan Knežević: Sa 42 milijarde prihoda težimo liderskoj poziciji

InfoBiz -
Uspešno „Knez petrol“ je na drugom mestu na tržištu Srbije po prodaji nafte i naftnih derivata. Imamo 49 pumpi, s tendencijom rasta do 100 objekata, izjavio direktor Srđan Knežević

BEOGRAD - Profesionalizam pre svega.Srđan Knežević je 2003. godine osnovao firmu „Knez petrol“, koja se bavila uslužnim prevozom naftnih derivata. Zatim je kupio prvi maloprodajni objekat i počeo da proširuje posao, da bi za samo deset godina postao ponosni vlasnik kompanije koja je danas u samom vrhu u ovoj oblasti.Ostvarili mnogo- Naša kompanija je na drugom mestu na tržištu Srbije u prodaji nafte i naftnih derivata, ispred nas je samo „Gaspromnjeft“ - kaže Knežević, direktor „Knez petrola“, i dodaje da se u Srbiji isplati ulagati u ovaj posao.- Ponosni sno na postignuto u poslednjih 10 godina. Težimo liderskoj poziciji na tržištu trgovine naftom i naftnim derivatima - objašnjava Knežević.Prema njegovim rečima, bruto prihod na godišnjem nivou kompanije iznosi 42 milijarde dinara, a trenutno imaju 50 pumpi na teritoriji Srbije, s tendencijom rasta do 100 maloprodajnih objekata do 2016.Prošle godine zauzeli su deveto mesto među najuspešnijim kompanijama u Beogradu sa 40,3 milijarde dinara prihoda. Prema zvaničnim podacima, „Knez petrol“ je od 2010. do 2012. utrostručio broj zaposlenih sa 121 na 364, a trenutni broj zaposlenih u ovoj kompaniji je 697.Društveno odgovorniPored uspešnog poslovanja, kompanija „Knez petrol“ robnim i finansijskim donacijama podstiče društvenu odgovornost i pomaže rad Udruženja „Uvek s decom“, kako bi olakšali deci koja su na lečenju u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Ova kompanija integrisala je društveno odgovorno poslovanje u strategiju svog razvoja. Sav prihod iz prvih mesec dana rada maloprodajnog objekta u Batajnici poklonili su ovom udruženju. Pored toga, vlasnik kompanije je tokom božićnih praznika posetio Institut za onkologiju i radiologiju i deci odneo vredne paketiće, a u toku je akcija prikupljanja sredstava za operaciju obolele devojčice u Austriji.

Snabdevaju 3.000 klijenata- „Knez petrol“ poseduje 50 benzinskih stanica, na kojima postoje sve vrste naftnih derivata- Na njima je moguće kupiti plinske boce, ali i motorna ulja, maziva i kozmetiku za automobile „Knez petrola“.- Kompletno snabdevaju svim naftnim derivatima više od 3.000 klijenata, a sarađuju i sa 300 prevozničkih firmi.- „Knez petrol“ je u Madridu dobio nagradu za izuzetno poslovanje. Među učesnicima iz 35 zemalja nagrađen je kao lider u globalnom poslovanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track