Jorgovanka Tabaković: Beko na slučaju Dalija zna da smo principijelni
Foto: Marina Lopičić

Guverner Narodne banke Srbije

Jorgovanka Tabaković: Beko na slučaju Dalija zna da smo principijelni

InfoBiz -
Zakon važi za sve. Miroslav Mišković nije imao priliku da stekne takvo iskustvo, navela je guvernerka

BEOGRAD - Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke, osvrnula se na biznismene Miroslava Miškovića i Milana Beka i svoju čuvenu izjavu da "Beko nikada nije stao na trulu dasku".

"U vreme kad smo Vučić, Beko i ja bili u republičkoj vladi, tužbom sudu koju smo podneli moj kolega ministar industrije i ja kao ministar za ekonomiju i vlasničku transformaciju, poništili smo postupak u kojem je gospodin Beko uz pomoć gospodina Kljajevića, nameru o ulaganju u Daliju upisao u sudske spise kao dokapitalizaciju, ulaganje. I on je to shvatio kao našu principijelnost, bez ijedne teške reči povukao se iz vlade i otišao je za predsednika UO Zastava. Nema tu mnogo filozofije. Zakon važi za sve", navodi Tabaković.

Ona dodaje da Miroslav Mišković nije imao priliku da stekne takvo iskustvo.

"Zamerano je da je Vučićeva popularnost ostvarena pre svega naletom na jednog tajkuna i blagonaklonošću medija?! Pitala sam se da li čitamo različite novine? Najgnusnije stvari sam pročitala upravo o njemu u medijima. A ako je taj nalet bio tako jednostavan i bezazlen, zašto su svi pre njega radije uletali u njegove mreže i pomagali mu da ih plete i u njima lovi sitne ribe?! Šta im je nedostajalo za taj nalet? Čiste ruke i strpljenje da promene Srbiju nabolje namećući nove kriterijume! Nisam idolopoklonik. Ni advokat. Po vokaciji, obrazovanju, vaspitanju i navici sam čovek - ljubitelj istine".

Na pitanje ko čuva Beka u Srbiji i na šta to aludira Ivica Dačić, ona kaže da je svako svestan potrebe da čuva sam sebe.

"I to ispravnim postupanjem. Na šta aludira gospodin Dačić - to je preteško pitanje za mene", kaže ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track