Bačević: Kina će uložiti 10.000 milijardi evra, a Beograd će biti centar za sve projekte!

Najava ministra rudarstva

Bačević: Kina će uložiti 10.000 milijardi evra, a Beograd će biti centar za sve projekte!

InfoBiz -
"Kina je, na osnovu već predloženih projekata, spremna da na Balkanu investira 100 milijardi evra, a u perspektivi žele da ulože čak 10 hiljada milijardi", precizirao je Bačević

Kina planira da u narednom periodu u zemlje centralne i istočne Evrope investira 10.000 milijardi evra, a dogovoreno je da Beograd bude centar za sve projekte koji će Kinezi realizovati u oblasti infrastrukture u regionu, izjavio je ministar prirodnih resursa rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

"Kina je, na osnovu već predloženih projekata, spremna da na Balkanu investira 100 milijardi evra, a u perspektivi žele da ulože čak 10 hiljada milijardi, jer se očekuje prijavljivanje mnogih velikih razvojnih projekata", precizirao je Bačević.

"Da, dobro sam vam rekao, Kina planira da investira 10 hiljada milijardi", rekao je ministar Bačević.

To što je Beograd određen da bude centar za sve projekte koji se tiču infrastrukture, a koje Kinezi planiraju da realizuju u 16 zemlja centralne i istočne Evrope, sjajna je vest za naše gradjane i za sve dobronamerne ljude, istakao je Bačević.

On je precizirao da će se u Beogradu dogovarati svi infrastrukturni projekti, koji će se realizovati u regionu, kao kineske investicije, bilo kroz strateška partnerstva, koncesije ili na bilo koji drugi način.

"To je zaista sjajan uspeh i nešto na šta Srbija dugi niz godina može da računa", poručio je Bačević, istakavši da je sve to direktan rezultat strateškog partnerstva koji je Srbija potpisala sa Kinom.

On očekuje da će se Vlada Srbije vrlo brzo odrediti o tome da Beograd postane centar za sve kineke infrastrukturne projekte u regionu, podsetivši da se o tome razgovaralo i da je ta ponuda prihvaćena, kao gest dobre volje kineske strane, na samitu u Bukureštu 14. decembra, kada su se zvaničnici 16 zemalja centralne i istočne Evrope sastali sa kineskim premijerom i razgovarali o ekonomskim projektima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track