DOLAZAK MERCEDESA: Armature žele da rade sa Ikarbusom
Foto: Fonet

Tražiće kredit od države

DOLAZAK MERCEDESA: Armature žele da rade sa Ikarbusom

InfoBiz -
Ta saradnja dodatno bi uposlila fabriku, proširila plasman, obezbedila bolje poslovanje i olakšala opstanak preduzeća koje zapošljava 420 radnika

BEOGRAD - Preduzeće PPT “Armature” očekuju saradnju sa “Ikarbusom” o izradi hidrauličkih priključaka za nove autobuse sa znakom Mercedesa koji će se proizvoditi u Srbiji.

Direktor Aleksandar Starinac je izrazio očekivanje da će ta saradnja dodatno uposliti fabriku, proširiti plasman, obezbediti bolje poslovanje i olakšati opstanak preduzeća koje zapošljava 420 radnika.

“Kao fabrika koja ima sertifikat za proizvodnju delova za automobilsku industriju TS16949, mi verujemo da ćemo sve ono što treba da se proizvede u “Armaturama” kvalitetno odraditi”, rekao je Starinac.

Prema njegovim rečima, prošle godine zabeležena je realizacija poslova od pet miliona evra, a proizvodi poput priključaka za hidrauliku i pneumatiku koji se primenjuju na različitim vozilima u drumskom saobraćaju i raznim drugim mašinama izvoze se uglavnom u Nemačku, Italiju, Belgiju i Grčku.

Kriza na svetskom tržištu još uvek postoji, ali uprkos tome mi smo uspeli da uposlimo pune kapacitete, nadamo se da će nove investicije omogućiti da i realizacija poslova, koja sada na mesečnom nivou iznosi oko pola miliona evra, bude veća”, rekao je Starinac.

On je istakao da će fabrika zatražiti pomoć države za investicije od oko dva miliona evra. To je dovoljno, dodaje on, da “Armature” potpuno drugačije funkcionišu nego sada objasnivši da preduzeće ne očekuju bespovratnu pomoć već kreditna sredstva pod povoljnim uslovima sa obavezom vraćanja. Kada je reč o privatizaciji, menadžment i radnici smatraju da je konzorcijum zaposlenih najbolje rešenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track