NE ODUSTAJE OD SRPSKOG TRŽIŠTA: Ikea otvara 5 prodavnica
Foto: Reuters

Dolazak švedske kompanije

NE ODUSTAJE OD SRPSKOG TRŽIŠTA: Ikea otvara 5 prodavnica

InfoBiz -
U ovom trenutku teško je reći kada će robna kuća u Beogradu biti otvorena

BEOGRAD - Beograd je regionalni centar "Ikee" jugoistočne Evrope još od kraja 2007. godine, i tu promena nema, naša kompanija nije odustala, niti promenila svoje planove za srpsko tržište, izjavio je direktor za razvoj "Ikee" za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

"Tako i dalje radimo na tome da u celoj zemlji otvorimo pet prodajnih objekata", kazao je Lalić.

Na pitanje zašto se toliko čeka na ulazak "Ikee" na srpsko tržište, Lalić je rekao da ta kompanija, od 2006. godine kada je odlučila da se angažuje na tržištu jugoistočne Evrope i najavila izgradnju robne kuće u Beogradu, pa do sada, nikada službeno nije govorila o tačnom datumu otvaranja robne kuće, jer tome prethodi složena procedura.

"Uvek kažemo da prvo moramo da završimo postupak kupovine zemljišta i sve što ono uključuje, pre nego što možemo bilo šta detaljnije reći na tu temu. Pre ili kasnije Beograd će dobiti robne kuće 'Ikee'. Istovremeno, raduje nas veliki interes koji postoji za naše proizvode u Srbiji", naveo je Lalić.

On je, međutim, dodao da je u ovom trenutku teško reći kada će robna kuća u Beogradu biti otvorena.

"Pre toga treba rešiti mnoga pitanja, jer se radi o ogromnom objektu. Tradicionalno, 'Ikea' ima vrlo detaljan proces analiza tržišta i drugih uslova u zemljama u kojima gradi svoje objekte. To podrazumeva, ne samo samu lokaciju, imovinsko pravne odnose, vlasništva, već i detaljne tehničke, geodetske, infrastrukturne i sve ostale uslove. Naša dugoročna poslovna orijentacija nalaže ovakav pristup, jer kada jednom uđemo na neko tržište, tu želimo da ostanemo dugi niz godina", navodi Lalić.

Na pitanje šta je najveća prepreka poslovanja na srpskom tržištu, on je odgovorio da postoji "više prepreka"."To je kombinacija zakonsko-administrativnih izazova, ali nadamo se da će sve te prepreke biti brzo rešene na obostrano zadovoljstvo ...Optimisti smo i nema potrebe da u ovom trenutku ulazimo u pojedinosti", istakao je on.(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track