CRNA LISTA 213 SRPSKIH NEIMARA: Čak 87 firmi su fantomske bez ijednog zaposlenog
Foto: Tanjug

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva

CRNA LISTA 213 SRPSKIH NEIMARA: Čak 87 firmi su fantomske bez ijednog zaposlenog

InfoBiz -
Na crno u građevinarstvu radi između 30.000 i 40.000 radnika. Ministarka je istakla da sve firme koje su na crnoj listi neće moći da učestvuju u projektima koje finansira država
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Potpredsednica vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predstavila je danas liste izvođača radova po kojima je 327 firmi na beloj, a 213 na crnoj listi.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da od ukupno 540 firmi 87 je takozvanih fantomskih firmi u kojima nema ni jednog zaposlenog.

Kako je rekla, 398 firmi od kojih su neke i na beloj listi imaju poreski dug od 67 miliona evra."Bele i crne liste će se revidirati na svakih mesec i po dana i cilj je ministartsva da što više firmi bude na beloj listi i da se nateraju preduzeća da poštuju rokove, obaveze prema državi, radnicima i drugo", rekla je Mihajlović, ističući da sve firme koje su na crnoj listi neće moći da učestvuju u projektima koje finansira država.

Mihajlović je istakla da je zbog haosa u građevinarstvu napravljena šteta državi od više milijardi dinara i da je to neko dozvolio u prethodnom periodu kao i da očekuje od nadležnih organa da se time pozabave.

Ona je takođe najavila da bi do polovine 2015. godine trebalo da bude napravljen softver koji će automatski menjati crne i bele liste, tako da taj posao ne mora da obavlja radna grupa."Na crno u građevinarstvu radi između 30.000 i 40.000 radnika", rekla je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track