Najnovije vesti

ĐORĐEVIĆ: Računi iz Srpske banke neće biti preneti u Poštansku štedionicu
Foto: Beta

Građanima ostavljen izbor

ĐORĐEVIĆ: Računi iz Srpske banke neće biti preneti u Poštansku štedionicu

Biznis
Računi građana neće biti preneti u Poštansku štedionicu, niti u bilo koju drugu banku. Klijentima je ostavljena mogućnost da sami izaberu banku sa kojom žele da nastave poslovni odnos, a da nakon toga dođu i ugase račune u Srpskoj banci, kazao je Đorđević

BEOGRAD - Računi iz Srpske banke neće biti preneti u Poštansku štedionicu, već će klijenti po svojoj želi moći da ih prenesu i u druge banke, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević.

Srpska banka će, po odluci Vlade Srbije, od februara ove godine postati isključivo banka namenske industrije, a sve njene ekspoziture, osim u Beogradu, biće zatvorene.

"Računi građana neće biti preneti u Poštansku štedionicu, niti u bilo koju drugu banku, kao što je to bio slučaj sa bankama koje su ranije ugašene. Klijentima je ostavljena mogućnost da sami izaberu banku sa kojom žele da nastave poslovni odnos, a da nakon toga dođu i ugase račune u Srpskoj banci", kazao je Đorđević.

Foto: Beta
Foto: Beta

On je istakao da građani koji imaju račune u Srpskoj banci ne treba da čekaju u redovima ispred ekspozitura da bi ih zatvorili jer će biti produžen rok za zatvaranje računa.

Računi koji ne budu ugašeni do zatvaranja ekspozitura biće preneti u beogradsku ekspozituru, u Savskoj 25.

Srpska banka će, po rečima Đorđevića, nastaviti da servisira sve svoje klijente do momenta dospeća njihovih obaveza. Na pitanje šta će biti sa računima pravnih lica u banci, odnosno preduzeća koja nisu iz oblasti namenske industrije, Đorđević je kazao da će oni biti ugašeni.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Naplata potraživanja od pravnih lica će se obavljati u skladu sa procedurama Agencija za osiguranje depozita, jer su u Agenciju preneti svi plasmani privrede zbog reogranizacije Srpske banke", objasnio je Đorđević.

Srpska banka zapošljava 272 radnika, a nakon reorganizacije banku će napustiti 211 zaposlenih koji će dobiti otpremnine od 300 evra po godini radnog staža kod poslednjeg poslodavca.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...