NAJVEĆI EVROPSKI PROIZVOĐAČ MESA U SRBIJI: Nemački Tenis do kraja nedelje osniva kompaniju
Foto: Nebojša Mandić

Razgovarano o realizaciji planova

NAJVEĆI EVROPSKI PROIZVOĐAČ MESA U SRBIJI: Nemački Tenis do kraja nedelje osniva kompaniju

InfoBiz -
Nakon osnivanja kompanije u Srbiji predstoje nam velika ulaganja u farme svinja, pogone za proizvodnju stočne hrane, a kasnije, nakon dostizanja potrebnog obima primarne proizvodnje, i u fabriku za preradu mesa po Tenis standardima, za domaće, regionalno i svetsko tržište", izjavio je predstavnik Tenisa Ulrih Greve

BEOGRAD - Najveći privatni proizvođač mesa u Evropi, nemački Tenis (Toennies) do kraja ove nedelje osnovaće kompaniju u Srbiji, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Delegacija firme Tenis danas je s predstavnicima nadležnih državnih institucija i PKS razgovarala o realizaciji poslovnih planova.

"Nakon osnivanja kompanije u Srbiji predstoje nam velika ulaganja u farme svinja, pogone za proizvodnju stočne hrane, a kasnije, nakon dostizanja potrebnog obima primarne proizvodnje, i u fabriku za preradu mesa po Tenis standardima, za domaće, regionalno i svetsko tržište", izjavio je predstavnik Tenisa Ulrih Greve.

On je dodao da je jedan od strateških ciljeva Tenisa saradnja sa dobavljačima iz Srbije i prenos znanja srpskim proizvođačima.

Po oceni predsednika PKS Marka Čadeža, investicije nemačke kompanije od strateškog su značaja za oporavak stočarstva, podizanje tehnološkog nivoa, jačanje konkurentnosti domaće poljoprivrede, uključivanje proizvođača iz Srbije u Tenisov lanac i povećanje izvoza Srbije.

"Farme i pogoni Tenisa, uveren sam, postaće model za izgradnju i osavremenjivanje postojećih objekata i postrojenja u Srbiji", rekao je Čadež. Sastanku u PKS su prisustvovali i predsednik Nemačko–srpskog privrednog udruženja Ronald Zeliger i predstavnici Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track