LJAJIĆ O ESMARKU: Očekujem rešenje na obostranu korist
Foto: Zorana Jeftić

Spas za 5.000 radnih mesta

LJAJIĆ O ESMARKU: Očekujem rešenje na obostranu korist

InfoBiz -
Očekujemo da u toku dana premijer u razgovoru sa predstvnicima Esmarka dođe do rešenja koja će biti na obostranu korist", rekao je Ljajić.

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da u toku dana premijer u razgovoru sa predstavnicima Esmarka dođe do rešenja koja će biti na obostranu korist."Jutros verovatno nije ništa posebno drugačije nego sinoć, ali očekujemo da u toku dana premijer u razgovoru sa predstvanicima Esmarka dođe do rešenja koja će biti na obostranu korist", rekao je Ljajić.On je istakao da je korist Srbije u tome da ima jednog partnera koji će uložiti sredstva za revitalizaciju i obnavljanje proizvodnje u Železari, a što znači 5.000 radnika koji će ostati da rade.

"Nije nimalo lako kao što i sami vidite. Pregovori su teški", rekao je Ljajić dodajući da pitanje garancija jeste važno, kao što je i važno pitanje obezbeđivanja posla za 5.000 ljudi. Prema njegovim rečima, važna je Železara za celu srpsku privredu jer će to značiti povećanje BDP-a, a što znači da do kraja godine ne moramo po prognozama svetske banke biti u recesiji.

"Verujem da nećemo biti. Izmeju ostalog ukoliko rešimo ovaj problem i ukoliko rešimo probleme koje smo započeli da rešavamo, a to su problemi firmi koje ne mogu da opstanu na tržištu, koje drža neće dalje da finansira, da finasira gubitaše to je jedan veliki posao koji se radi", rekao je Ljajić.Kako kaže, ko god misli da prodaju neku srebrninu i da je to lako grdno se vara.

"Ovo je stvar koja mora da se radi. Da je urađeno pre mnogo godina bi bolje bilo. Ukoliko sada ne uradimo plašim da ćemo platiti kasnije i veću cenu", zaključio je Ljajić.(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track