Najnovije vesti

Palma vodi jagodinske zanatlije u Grčku
Foto: Nemanja Pančić

Jagodina širi poslovne kontakte u regionu

Palma vodi jagodinske zanatlije u Grčku

Biznis
Više od stotinu preduzetnika iz Pomoravskog okruga posetiće od 24. do 29. maja kolege u Hrisopuliju, Kateriniju i Paraliji

JAGODINA - U organizaciji Skupštine grada Jagodine, više od stotinu zanatlija iz Pomoravskog kruga posetiće od 24. do 29. maja kolege u grčkim gradovima Hrisopuliju, Kateriniju i Paraliji.

Na čelu zanatlija biće predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković Palma, rečeno je u njegovom kabinetu.

Sa grčkim preduzetnicima sastaće se kovači, pčelari, stolari, pinteri, tkalje, opančari, slikari, izrađivači narodnih nošnji, proizvođači ruža i pečurki, vodeničari, ikonopisci, pletari korpi i asurdžije iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Despotovca, Svilajnca i Rekovca.
- Osnovni cilj posete zanatlija Pomoravlja, Resave i Levča ovim grčkim gradovima, prijateljima grada Jagodine, jeste da se upoznaju i razmene iskustva sa kolegama iz Grčke - dodaju u Gradskoj upravi. Posetu zanatlija Grčkoj finansiraju donatori. Pre zanatlija, ovaj deo Grčke u organizaciji Skupštine Jagodine posetile su delegacije privrednika i poljoprivrednika, zaposleni u zdravstvu, školskim i predškolskim ustanovama tog grada.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...