PALA RUBLJA: Rusi stižu na zimovanje u Srbiju!
Foto: Zorana Jevtic

Traže nove i jeftinije destinacije

PALA RUBLJA: Rusi stižu na zimovanje u Srbiju!

InfoBiz -
Naša zemlja našla se prvi put u ponudi kao zimska ski-destinacija jer je jedina evropska država sa zimskim turističkim centrima i dosta visokim nivoom usluga za koju Rusima nije potrebna viza

MOSKVA - Nagli pad odlaska ruskih turista u inostranstvo zbog slabljenja rublje, naterao je ruske turističke organizacije da traže nove, jeftinije destinacije, pa će se tako u ovogodišnjoj zimskoj ponudi naći i Srbija, piše moskovski dnevnik Komersant.

Komersant navodi da su anketirane ruske turističke agencije navele da već nude Srbiju kao destinaciju."Prvi put nudimo novi pravac - ski aranžmane, siti-ture u Beograd ili njihovu kombinaciju", rekla je listu Ana Podgornaja iz TUI Russia.

Po njenim rečima, to je jedina evropska država sa zimskim turističkim centrima i dosta visokim nivoom usluga za koju Rusima nije potrebna viza.

Dnevnik piše da turističke firme beleže pad prodaje od druge polovine 2014. godine, kada su bankrotstva velikih turističkih firmi i devalvacija rublje smanjili potražnju za 40 odsto.Pad se nastavljao i ove godine, pa je za prvih šest meseci zabeležen pad od 33,8 odsto. Prema prognozama Asocijacije turističkih operatera Rusije, ukoliko se nastave sadašnje ekonomske tendencije, odlazak ruskih turista tokom zime u inostranstvo može se smanjiti za 25 do 30 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track