Ministarstvo: Banje na prodaju i tačka
Foto: Dragana Udovičić

Geotermalna lečilišta

Ministarstvo: Banje na prodaju i tačka

InfoBiz -
One banje koje eventualno u ovom prvom krugu ne budu u toj priči, radiće po istim principima po kojima i sada rade

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je da za banje u Srbiji postoji interesovanje potencijalnih investitora, dok generalni sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković ističe da bi one trebalo da ostanu u većinskom vlasništvu države, čak i ako budu privatizovane.

- One banje koje eventualno u ovom prvom krugu ne budu u toj priči, radiće po istim principima po kojima i sada rade. Tamo gde to ne bude bilo moguće, za tu namenu obezbeđena su sredstva i u ovoj godini, govorimo o socijalnim programima ako za to bude bilo potrebe - izjavio je Stevanović za javni servis.

On ističe da se Ministarstvo privrede apsolutno zalaže za proces privatizacije, dok Vešković ocenjuje da bi privatni investitor trebalo da ulaže u prateće sadržaje kao što su, na primer, velnes i spa, a da je potrebno zadržati medicinske usluge u banjama.

- Ako baš moraju da se privatizuju, država bi trebalo ostane vlasnik bar 51 odsto kapitala u tim banjama - naveo je Vešković za Betu i dodao da bi u bolje banje trebalo da se investira, a da se prodaju one koje se bore za opstanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track