KONTROLA ARANŽMANA MMF: Ocena četvrte revizije nakon izbora
Foto: Profimedia

Od sutra razgovori

KONTROLA ARANŽMANA MMF: Ocena četvrte revizije nakon izbora

InfoBiz -
BEOGRAD - Ocena stend baj aranžmana koji je Srbija zaključila sa MMF-om, uslediće nakon izbora, izjavio je danas šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf.

Tim Međunarodnog monetarnog fonda koji dolazi u posetu Beogradu sad će inicirati razgovore o četvrtoj reviziji, ali će zaključak uslediti nakon izbora i formiranja nove vlade.

"Zbog predstojećih izbora, tim MMF-a i vlasti u Srbiji složili su se da se diskusija o četvrtoj reviziji završi nakon sledeće posete, kada se očekuje da će nova vlada biti formirana", izjavio je Ruf, prenosi Kancelarija MMF-a u Beogradu. On je rekao da će tim MMF-a biti u poseti Beogradu od 18. do 26. februara.

Premijer Aleksandar Vučić ranije je izjavio da razgovori koje će sutra imati sa predstavnicima MMF neće biti laki, ali da nema šta da im zameri. "Ne mislim da su naši protivnici. Oni su nam saradnici i oni su tu da nam pomognu da bi Srbija bila zdravija i uspešnija zemlja", poručio je Vučić.

Upitan za narednu reviziju MMF-a, premijer je rekao da oni očekuju i moraju da vide još bolje rezultate u reformi javnih preduzeća. Odgovarajući na novinarska pitanja u Vladi Srbije, Vučić je ponovio da je Srbija izašla iz recesije i da je pred nama pet godina rasta.

"Uspeli smo da popravimo poslovni ambijent i nećemo se smiriti dok ne uđemo u prvih 40 zemlja sveta", istakao je premijer. Srbija je sa MMF-om zaključila stend baj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. Aranžman je vredan oko 1,2 milijarde evra, ali se vlada opredelila da taj novac ne povlači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track