Kori Udovički: Iako otpuštanja kasne, od njih se neće odustati!
Foto: Zorana Jevtić

Pravdanje o racionalizaciji

Kori Udovički: Iako otpuštanja kasne, od njih se neće odustati!

InfoBiz -
Lokalne samouprave odredile kojih 14.512 radnika je višak u državnoj upravi

BEOGRAD - Ministarka za državnu upravu Kori Udovički kaže da je 145 lokalnih samouprava odredilo maksimalan broj zaposlenih i pripremilo nove sistematizacije, ali da planirano otpuštanje još nije realizovano.Do 8. februara 2016. trebalo je da bude smanjen broj zaposlenih za 14.512 osoba, 25.000 otkaza planirano je do 2018, a Udovički je rekla da se nije odustalo ni od jednog od tih ciljeva.

- Ne mogu da dam preciznije podatke a da ne rizikujem greške i nesporazume, ali mogu da kažem da proces napreduje dobro i da je ozbiljno shvaćen. Plan za otpuštanje oko 14.500 ljudi nije promenjen, samo nije završen prema očekivanju - rekla je ministarka i dodala:

- Upravo se dogovaramo o detaljima s organizacijom koju smo angažovali da na jedan nepristrasan način radi monitoring procesa racionalizacije i pretvara te informacije u nešto što je razumljivo da ne bi bilo zabune u javnosti. Već 145 lokalnih samouprava odredilo je maksimalan broj zaposlenih i u velikoj meri su pripremili sistematizaciju za svaku organizaciju. To je veliki posao - naglasila je Udovički.Njeno ministarstvo je, kako dodaje, moralo da angažuje dodatne snage radi obrade zahteva za otpremnine, a hoće da obuče i ljude u drugim ministarstvima za bavljenje tim poslom.- Mogu da kažem samo da guramo najbrže što se može, ne vredi da dajemo rokove u procesu koji je već trebalo da bude gotov. Svi znaju da je racionalizacija prioritet, radi se punim kapacitetom na tome - naglasila je ministarka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track